• Na het enerverende duel met DUNO D, dat een meer dan verdiende 4-1 overwinning opleverde, werd er voor het eerst openlijk over gespeculeerd, het kampioenschap. Voeg daar het puntenverlies van directe concurrent SDC Putten aan toe en de euforie is verklaard. Trainer Jan Kromkamp wees er in de nababbel nadrukkelijk op dat het nog niet gespeeld is. "We spelen nog drie wedstrijden, onder andere tegen twee degradatiekandidaten, dat is nog lastig genoeg. Ik heb er wel alle vertrouwen in, zeker als we er vol voor blijven gaan en doen en laten zien wat we kunnen."

  In die opperbeste stemming was voor het gemak, maar even vergeten dat de Orderbosbewoners matig aan het duel waren begonnen. DUNO D had in het eerste kwartier het beste van het spel en kwam na een kwartiertje op voorsprong. Benjamin Maria mocht na een solo over de as van het veld aanleggen voor een schot. De bal werd nog half geraakt en dwarrelde zo achter de vertwijfeld springende Damian Stiemer: 0-1. Kromkamp: "Pas toen werden we wakker en kregen we langzaam weer de controle terug en kwamen er kansen."

  In de 21e minuut eindigde een fraaie aanval bij Jelle Marcaré. Op zijn geplaatste schot was doelman Koen Cornelissen kansloos en de stand was weer gelijk. Kelly Joao kopte nog een keer rakelings naast en even later lobte Rik Vlutters het speeltuig maar net over het door Cornelissen verlaten doel. Weer wat later voorkwam de paal dat csv Apeldoorn, via opnieuw Joao, op voorsprong kwam. Nadat in de 38e minuut heel DUNO D een strafschop claimde, scheidsrechter De Gier wuifde het echter gedecideerd weg, werd 'Man of the Match' Laurence van den Enk op rechts weggestuurd. Zijn harde schot was Cornelissen te veel en csv Apeldoorn stond op voorsprong: 2-1.


  Jelle Macaré zet een sliding in om de bal te onderscheppen.

  De mannen van Jan Kromkamp kenden na de thee hun sterkste periode en het mocht een wonder heten dat er geen doelpunten vielen. Er kwamen grote kansen voor onder andere Kelly Joao en Rik Vlutters. De grootste was voor Cem Köse, alleen voor doelman Cornelissen schoot de spits de bal hoog over.

  Zo bleef het spannend. Rond de zeventigste minuut waren de gasten nog een keer gevaarlijk. Na een scrimmage kon Damian Stiemer slechts met grote moeite een doelpunt voorkomen. In de 75e minuut viel de beslissing en het was opnieuw Laurence van den Enk die scoorde. Zijn tegendraadse inzet was te machtig voor Cornelissen: 3-1.

  Laurence van den Enk: "Het gaat lekker de laatste tijd, drie doelpunten in twee wedstrijden. Het is fijn dat ik weer in de basis sta. Ik heb een mindere periode gehad, ben nu blessurevrij en heb ook nog extra voor mezelf getraind en me terug in het elftal geknokt. We hebben goede zaken gedaan vandaag."

  Het slotakkoord was voor Kelly Joao. Na een actie van Mehdi Bouhekan zorgde zijn verwoestend harde schot niet alleen voor de 4-1, maar ook voor een uitstekende stemming op het goed bezochte Orderbos.

  Jan Kromkamp: "Het was een prachtige teamprestatie vandaag. Als je ziet dat er na de wissels niets veranderd. De jongens die er in kwamen lieten goede dingen zien."


  Laurence van den Enk zet druk op Lars Hekkers.

  csv Apeldoorn - DUNO D 4-1 (2-1)
  Scoreverloop: 15. Benjamin Maria 0-1, 21. Jelle Macaré 1-1, 39. Laurence van den Enk 2-1, 75. Laurence van den Enk 3-1, 90+1. Kelly Joao 4-1

  Scheidsrechter: dhr. E.J.H. de Gier
  Assistent-scheidsrechters: dhr. K Kisters, dhr. G. Lobeek
  Gele kaarten: 50. Jardell Kruidbos, 73. Isaac Quaye (DUNO D), 71. Kelly Joao (csv Apeldoorn)

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker, Pieter van der Straten, Ruben Katerberg, Rob Diderik (71. Bruno van den Dungen), Ilias Yadir (81. Rowan Lorist), Jelle Macaré, Rik Vlutters (81. Didier Martel), Laurence van den Enk, Cem Köse (71. Mehdi Bouhekan), Kelly Joao
  Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Sem Oerlemans, Timo Calot

  Opstelling DUNO D: Koen Cornelissen, Lars Hekkers, Isaac Quaye, Cem Aydogan (74. Sefa Yildirim), Clarence Hasselbaink, Kane Keizer, Benjamin Maria, Jarvin de Haan (74. Javayro Wijman), Niels Willems (63. Emanuel Johnson), Marco Kooijmans (63. Mitchell Jansen), Jardell Kruidbos (74. Sherwin Grot)
  Niet gebruikte wisselspelers: Zalmai Rahman, Hakan Yilmaz

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Beelden: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek