• csv Apeldoorn start competitie met overwinning

  26 sep 2021
 • csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag in Barneveld tegen SDVB goede zaken gedaan. In de eerste helft zijn de rood-gelen licht de bovenliggende partij en hebben meer balbezit. De beste kansen zijn echter voor de Barnevelders. De tweede helft kan bijna volledig op het conto van de mannen van Jan Kromkamp worden geschreven.

  SDVB begint sterk en al in de eerste minuut moet Dean Bredewolt zich strekken om een doelpunt te voorkomen. Daarna wordt het een gelijkopgaande strijd met het meeste balbezit voor de Orderbosbewoners. Dean Bredewolt tikt in de negentiende minuut, met een uiterste krachtsinspanning, een kopbal over de lat. Het blijft een open strijd met een hoog tempo.

  In de 25e minuut wordt een slordige terugspeelbal van Milan van Elten de blauw-witten fataal. Laurence van den Enk pikt het leer op en scoort de op dat monent amper verdiende voorsprong: 0-1. Na het doelpunt trekken de rood-gelen de wedstrijd naar zich toe.


  Hidde Eshuis verdedigt Levi Smit.

  In het eerste kwartier van de tweede doorgang is het alleen maar csv Apeldoorn wat de klok slaat. De kansen en de mogelijkheden rijgen zich aaneen, maar gescoord wordt er niet. In de 68e minuut reageert Dean Bredewolt andermaal voortreffelijke op een inzet van SDVB-aanvoerder Rob Knul, maar de Apeldoorners blijven sterker.

  In de 76e minuut valt de beslissing. De sterk spelende Delano Grootenhuis verovert de bal op het middenveld en bedient invaller Cali Daniel, die geen moeite heeft Ruben van de Streek te passeren: 0-2. Delano Grootenhuis: "Ja, het ging lekker vanmiddag. Toen ik de bal op het middenveld onder controle kreeg zag ik van uit mijn ooghoek Cali wegsprinten. Precies op tijd viel de bal voor zijn voeten. Hij maakte het perfect af."

  Direct daarna krijgt Levi Tuasela nog een grote mogelijkheid. Van de Streek redt bekwaam. Het Barneveldse verzet is definitief gebroken. Het slotakkoord is opnieuw van grote schoonheid. Nathan Greven verovert de bal en passeert handig een verdediger. Hij ziet Laurence van den Enk vrij staan en met de uiterst nauwkeurige pass weet Van den Enk wel raad: 0-3.

  Assistent-trainer Jan Michels: "We hebben de hele wedstrijd de controle gehad en op veel momenten gedomineerd. Ja, SDVB heeft ook kansen gehad, dat klopt wel, maar zeker op basis van de tweede helft hebben we meer dan verdiend gewonnen. Tegen het einde van de tweede helft wordt er gewisseld en komt er nieuwe energie in het elftal met als gevolg twee wonderschone doelpunten."


  Nathan Greven in duel met Ramon Houtveen.

  SDV Barneveld - csv Apeldoorn 0-3 (0-1)
  Scoreverloop: 25. Laurence van den Enk 0-1, 76. Cali Daniel 0-2, 88. Laurence van den Enk 0-3

  Scheidsrechter: dhr. M.A. Spoon
  Assistent-scheidsrechters: dhr. R. Hogendoorn (SDV Barneveld) en dhr. F. Jurrjens (csv Apeldoorn)
  Gele kaarten: 64. Fedde Timmer, 65. Nigel Michels (csv Apeldoorn), 71. Sil Buikema (SDV Barneveld)

  Opstelling SDV Barneveld: Ruben van de Streek, Ivar van Beek, Milan van Elten (83. Zakaria El Biyar), Rick van Walsem (83. Lesley de Vette), Ivar van Beek, Rico Kuijt, Roy Bronkhorst, Edwin Aben, Rob Knul, Levi Smit (68. Thimo Vink), Rob van Eem (74. Ramon Houtveen)
  Niet gebruikte wisselspeler: Jeroen Binsbergen

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Cedric Bultman, Hidde Eshuis, Levi Tuasela, Fedde Timmer (73. Job Pothof), Delano Grootenhuis, Lars Huber, Patrick Maneschijn (73. Nathan Greven), Nigel Michels (67. Cali Daniel), Laurence van den Enk
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Sem Oerlemans, Dario Tanda

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek