• De Bataven is aanstaande zaterdagavond gastheer voor csv Apeldoorn. Het duel in de twintigste speelronde van de eerste klasse G begint om 18.00 uur op Sportpark Walburgen en staat onder leiding van scheidsrechter Henon.

  Afgelopen paasweekend hadden de meeste ploegen uit de eerste klasse G geen verplichtingen. Alleen DUNO D en NSC Nijkerk namen het tegen elkaar op. DUNO D won deze inhaalwedstrijd overtuigend met 5-1. SDC Putten en DTS Ede kwamen in actie in de kwartfinale van de districtsbeker Oost tegen respectievelijk Quick '20 en FC Winterswijk. Beide clubs, die het aanstaande zaterdag tegen elkaar opnemen, wisten de halve finale en het landelijke KNVB Bekertoernooi niet te bereiken. SDC Putten verloor met 5-2 en DTS Ede ging met 4-1 onderuit. 

  Komend weekend start de beslissende fase in van de competitie, zo ook voor csv Apeldoorn. Met nog zeven wedstrijden te gaan staat de ploeg van Jan Kromkamp op de tweede positie van de ranglijst met 36 punten uit zeventien wedstrijden. Koploper SDC Putten vergaarde tot op heden 37 punten uit achttien wedstrijden. Die ploeg werd twee weken geleden op het Orderbos met 3-0 verslagen door doelpunten van Ilias Yadir, Didier Martel en clubtopscorer Kelly Joao. Het doelsaldo is +24 (40-16). 

  Tegenstander De Bataven staat zesde met 29 punten uit achttien wedstrijden. In de vorige speelronde wisten de Betuwenaren met 1-5 te winnen bij Woezik. Het team van scheidend hoofdtrainer Charles Kazlauskas produceerde tot op heden 32 goals en kreeg er 27 tegen. Jermo Wilsterman is met tien doelpunten de clubtopscorer.


  De wedstrijd op het Orderbos werd met 3-1 gewonnen door csv Apeldoorn. Na een 0-1 achterstand wisten Ilias Yadir, Kelly Joao en Cem Köse het net te vinden. 

  Overige wedstrijden speelronde 20:
  SDC Putten - DTS Ede (14.30 uur)
  asv Dronten - Woezik (14.30 uur)
  Bennekom - DUNO D (15.00 uur)
  WSV - Bemmel (zo, 14.00 uur)
  RKHVV - Voorwaarts Twello (zo, 14.00 uur)
  NSC Nijkerk is vrij

  Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? De wedstrijd is beknopt te volgen via X, voorheen Twitter. In de loop van het weekend volgt wel het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren