• csv Apeldoorn reist aanstaande zaterdag af naar Wijchen voor een ontmoeting met Woezik. De avondwedstrijd in de 24e speelronde van de eerste klasse G begint om 18.00 uur en staat onder leiding van de heer V.L. Barrett. Hij wordt geassisteerd door de heren S.P.J. Verhagen en J. Dijkerman.

  Het kan een feestelijke dag worden voor de ploeg van Jan Kromkamp. Bij een overwinning op de nummer elf van de ranglijst én een nederlaag van runner-up SDC Putten, dat in eigen huis aantreed tegen NSC Nijkerk, keren de Apeldoorners binnen een jaar terug in de vierde divisie. Rond 16.30 uur, als de wedstrijd van SDC Putten is afgelopen, zal duidelijk zijn of de titel later op de dag binnengehaald kan worden. Vele rood-gele supporters wachten dit resultaat niet af, maar reizen hoe dan ook af naar Wijchen met een supportersbus of met eigen vervoer om het vlaggenschip te ondersteunen en er gezamenlijk een mooie avond van te maken.

  csv Apeldoorn (45 punten uit 21 wedstrijden) won afgelopen zaterdag met 4-1 van DUNO D. Na een vroege achterstand werden de Orderbosbewoners wakker en scoorden voor rust via Jelle Macaré en Laurence van den Enk. Na de thee was Van den Enk wederom trefzeker en deed clubtopscorer Kelly Joao ook nog een duit in het zakje. Omdat SDC Putten met 1-1 gelijkspeelde tegen Bemmel werd het gat, met nog drie wedstrijden te gaan, vier punten.  Woezik won vorige week donderdag voor het eerst sinds zes achtereenvolgende nederlagen, waarin 27 tegentreffers werden geïncasseerd, in een doelpuntrijk duel van WSV (5-3). De ploeg van Luuk Maes had (en heeft in de komende duels) de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. De voorsprong op NSC Nijkerk, dat twee dagen later een antwoord gaf door met 3-1 te winnen van RKHVV, is namelijk slechts een punt. Rechtstreeks handhaven is niet meer mogelijk met een achterstand van tien verliespunten op de veilige achtste plaats.

  Eerder dit seizoen won csv Apeldoorn op het Orderbos van Woezik. De ploeg van Jan Kromkamp won met 3-1 door goals van Kelly Joao, een eigen doelpunt van Jurre Vreman en Laurence van den Enk. Voor Woezik scoorde clubtopscorer Luc Verhoeven.

  Overige wedstrijden speelronde 24:
  SDC Putten - NSC Nijkerk (14.30 uur)
  DUNO D - DTS Ede (14.30 uur)
  Bennekom - Voorwaarts Twello (15.00 uur)
  De Bataven - Bemmel (19.30 uur)
  WSV - RKHVV (zo, 14.00 uur)
  asv Dronten is vrij

  Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? De wedstrijd is beknopt te volgen via X, voorheen Twitter. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren