• csv Apeldoorn speelt thuiswedstrijd tegen Go-Ahead Kampen

  14 apr 2022
 • csv Apeldoorn begint aanstaande zaterdag de derde periode met een thuiswedstrijd tegen Go-Ahead Kampen, de nummer negen van de ranglijst.

  De prestaties van Go-Ahead Kampen zijn met recht wisselvallig te noemen. Zo verloor de ploeg van Gert van Duinen dit kalenderjaar onder andere van Nunspeet (2-0), SVI (3-4) en DZC ’68 (2-0), maar werden de laatste drie weken belangrijke punten gepakt tegen DTS Ede (2-0), Hierden (1-3) en Bennekom (1-1). Met 22 punten uit zestien wedstrijden staan de Kampenaren momenteel op de negende plaats. Nico Veldman is met acht doelpunten de clubtopscorer. Hij nam vijf van de laatste zeven gescoorde doelpunten voor zijn rekening.

  Na zeven wedstrijden ongeslagen te zijn geweest (vier zeges en drie puntendelingen) verloor csv Apeldoorn afgelopen zaterdag bij SVI. Ondanks vele kansen gingen de rood-gelen met 1-0 onderuit. Door de nederlaag en de 0-1 overwinning van DTS Ede bij DZC ’68 zijn de Edenaren de nieuwe koploper met 36 punten uit zeventien wedstrijden. De voorsprong op csv Apeldoorn bedraagt drie punten.

  De wedstrijd eerder dit seizoen op Sportpark Middenwetering werd door de Apeldoorners met 1-4 gewonnen. Patrick Maneschijn scoorde binnen tien minuten de openingstreffer, waarna de thuisploeg de nodige mogelijkheden niet benutte. In de tweede helft was het wederom Maneschijn die al snel de voorsprong vergrootte. In het vervolg van de wedstrijd wisten ook Luuc Knul, Lars Huber en Nathan Greven het net te vinden.


  Clubtopscorer Patrick Maneschijn was twee keer trefzeker in de heenwedstrijd.

  Overige wedstrijden in speelronde 18:
  SVZW - DOS '37
  Nunspeet - KHC
  Hierden - DZC '68
  DOS Kampen - De Merino's
  Bennekom - SDV Barneveld
  DTS Ede - SVI

  csv Apeldoorn – Go-Ahead Kampen begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en wordt gesponsord door Kamp Coating Groep. Oscar Bouwman is de Pupil van de Week

  De wedstrijd is te volgen via ons twitterkanaal: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren / Jan Noordman (Go-Ahead Kampen)