• csv Apeldoorn pakt eerste zege in groepsfase districtsbeker

  12 sep 2021
 • De ruime 4-0 overwinning waarmee csv Apeldoorn Sportclub Bemmel versloeg doet vermoeden dat de rood-gelen heer en meester waren in het aantrekkelijke en open duel. Niets in echter minder waar. Gedurende lange periodes in de wedstrijd waren de beide eersteklassers volledig aan elkaar gewaagd. Pas tegen het eind van de vooral in de tweede doorgang rommelige strijd liep de score op.

  De voornaamste oorzaak hiervan was dat de Sportclub er volledig doorheen zat en de Orderbosbewoners daar goed gebruik van maakten. Dat het gedurende de wedstrijd steeds rommeliger en onrustiger werd zag ook csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp. "In balbezit hebben we niet gedaan wat we moeten doen. Ik heb veel verkeerde passes en aannames gezien. Over de instelling van de jongens ben ik wel tevreden, de teamgeest was dik in orde. We hadden alleen wat meer en vaker moeten laten zien wat we kunnen."

  Zoals gezegd zochten beide teams de aanval en ontstonden er kansjes en mogelijkheden. Sportclub Bemmel was daarbij licht in het voordeel. Toch was het csv Apeldoorn dat de score opende. Laurence van den Enk zag en vond op rechts de volledig vrijstaande Lars Huber. De kleine middenvelder had geen moeite de uitstekende Bemmelse doelman Bram van der Sluijs te verslaan: 1-0.


  Lars Huber passeert Sander Kooper.

  De tweede helft begon met een aanvallend Bemmel. Het elftal van trainer Rob Bouman ging op zoek naar de gelijkmaker. Het gevolg hiervan was echter ook dat er ruimte ontstond. Daardoor kregen de rood-gelen onder andere via Patrick Maneschijn en Nigel Michels een tweetal goede mogelijkheden. In 68e minuut leek dan toch de gelijkmaker te vallen. csv Apeldoorn-doelman Dean Bredewolt tikte met een katachtige reactie een harde inzet uit de bovenhoek en voorkwam erger. Het was meteen het laatste Bemmelse wapenfeit.

  In de slotfase waren het Nigel Michels, opnieuw Lars Huber, overigens na knap voorbereidend werk van Nathan Greven, en Patrick Maneschijn die de geflateerde eindstand op het bord schoten.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "We gaan langzamerhand richting het eerste competitieduel en we werken ernaar toe om met een vaste kern de competitie in te gaan. Ik vind elke wedstrijd belangrijk en wil altijd winnen dat geldt niet alleen voor de competitie maar zeker ook voor de bekerwedstrijden."

  Aanstaande zaterdag valt, opnieuw om 17.00 uur en op het Orderbos, de beslissing in de poulefase als de Wijchense eersteklasser Alverna op bezoek komt.


  Patrick Maneschijn en Brian Rikken in duel.

  csv Apeldoorn - Bemmel 4-0 (1-0)
  Scoreverloop: 35. Lars Huber 1-0, 79. Nigel Michels 2-0, 90. Lars Huber 3-0, 90+2. Patrick Maneschijn 4-0

  Scheidsrechter: dhr. B. Kuiper
  Assistent-scheidsrechters: dhr. F. Jurrjens (csv Apeldoorn) en dhr. J.G. van den Ham (Bemmel)
  Gele kaarten: 16. Nigel Michels (csv Apeldoorn)

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Cedric Bultman, Hidde Eshuis (46. Fedde Dibbink), Levi Tuasela, Fedde Timmer (64. Dario Tanda), Lars Huber, Delano Grootenhuis (54. Job Pothof), Laurence van den Enk (84. Nathan Greven), Nigel Michels, Patrick Maneschijn
  Niet gebruikte wisselspeler: Daniël Krosse

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek