• In de zeventiende speelronde van de vierde divisie B gaat csv Apeldoorn op bezoek bij Eemdijk. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg voert de ranglijst aan met veertig punten en heeft een voorsprong van acht punten op runner-up DHSC, terwijl csv Apeldoorn een tiende plaats bezet met twintig punten.

  Eemdijk zette voor de winterstop een indrukwekkende serie neer. Maar liefst negen achtereenvolgende wedstrijden werden in winst omgezet. Met 46 goals voor is het team van Willem Romp het vaakst trefzeker van alle ploegen in de vierde divisie B. In oktober en november haalden de Diekers uit tegen Ajax (0-5), SDV Barneveld (0-5), WV-HEDW (6-0), d' Olde Veste ’54 (3-5), Flevo Boys (4-0) en DHSC (4-0).

  Vorige week ging Eemdijk op bezoek bij DETO. Het duel eindigde in 2-2 na een 2-0 voorsprong voor DETO. Voor Eemdijk waren Jeffrey van den Dikkenberg en Yannick Bouw trefzeker. Laatstgenoemde is clubtopscorer met vijftien doelpunten. Franslyn Nsingi volgt met negen goals en Van den Dikkenberg wist het net acht keer te vinden.

  csv Apeldoorn kwam vorige week niet in actie. Het hoofdveld van Sportpark Orderbos was niet bespeelbaar waardoor het duel tegen SC Genemuiden geen doorgang kon vinden. De ploeg van trainer Jan Kromkamp staat op de tiende plaats met twintig punten. Cem Köse is de clubtopscorer met zes goals.

  Eerder dit seizoen won csv Apeldoorn in eigen huis van Eemdijk met 4-2. De rood-gelen kwamen twee keer op achterstand, maar Nathan Greven (1-1) en Cem Köse (2-2) zorgden voor de gelijkmaker. Laurence van den Enk was vervolgens twee keer trefzeker in de slotfase.  Overige wedstrijden speelronde 17:
  Buitenpost - Berkum
  AZSV - Ajax
  WV-HEDW - Huizen
  SC Genemuiden - Swift
  d' Olde Veste ’54 - HZVV
  Flevo Boys - DHSC
  SDV Barneveld - DETO

  Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? De wedstrijd is te volgen via ons twitterkanaal: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren