• csv Apeldoorn krijgt aanstaande zaterdag bezoek van Huizen. Het duel tussen de nummers twaalf en negen van de vierde divisie B begint om 15.00 uur op het Orderbos. Scheidsrechter L.W. van Zuijlen is aangesteld om het duel in goede banen te leiden.

  Sportvereniging Huizen is met 33 punten terug te vinden in de middenmoot. Met een voorsprong van tien punten op de nacompetitieplekken lijkt de promovendus vroegtijdig verzekerd van een plek in de vierde divisie in het seizoen 2023-2024.

  Huizen behaalde in het kalenderjaar 2023 al vijftien punten. Er werd onder andere gewonnen van Flevo Boys (1-4), DHSC (5-1) en HZVV (1-4). Afgelopen weekend speelde het team van hoofdtrainer Arnold Klein in eigen huis gelijk tegen DETO. Theo Visser en Tristen Kroes scoorden in de tweede helft de 1-2 en 2-2. Eerstgenoemde speler maakte veertien van de 47 gescoorde competitiedoelpunten en is daarmee de clubtopscorer. Frank van den Bosch volgt met acht goals.

  csv Apeldoorn, dat twee weken geleden op eigen veld won van DHSC, speelde afgelopen weekend in Hoogeveen tegen hekkensluiter HZVV. In een wedstrijd met weinig kansen kwamen de Apeldoorners niet verder dan 0-0. Een tweetal concurrenten wist wel te winnen: Berkum versloeg Flevo Boys met 0-2 en SDV Barneveld wist SC Genemuiden verrassend met 1-0 te verslaan. csv Apeldoorn heeft momenteel een voorsprong van drie punten op de Barnevelders, die samen met d’ Olde Veste ’54 op een nacompetitieplaats bivakkeren. Flevo Boys en HZVV staan op een rechtstreekse degradatieplek.


  Op 2 december 2017 won csv Apeldoorn met 3-1 de laatst gespeelde thuiswedstrijd tegen Huizen door goals van Charlie van der Hulst, Sander Krijns en Steven van Es.

  In speelronde negen gingen de rood-gelen met 4-1 onderuit bij Huizen. In een matige wedstrijd kwamen de Apeldoorners nog wel op 1-1 via een eigen doelpunt van doelman Jaime Hensen. Voor Huizen waren Jeroen Lamme, Sergio Kozjak en Theo Visser (twee) trefzeker.

  De wedstrijd tegen Huizen wordt gesponsord door visspecialist Fish ’n Food (gevestigd aan de Asselsestraat), Geo Nova (gespecialiseerd in warmteoplossingen) en WoZoPro fotografie. Pepijn Dekker is de Pupil van de Week.

  Overige wedstrijden speelronde 24:
  Buitenpost - d' Olde Veste '54
  Ajax - DETO
  Eemdijk - SDV Barneveld
  AZSV - Flevo Boys
  SC Genemuiden - WV-HEDW
  Swift - HZVV
  Berkum - DHSC

  Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? De wedstrijd is te volgen via ons twitterkanaal: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren