• csv Apeldoorn leverde zaterdagmiddag een belabberde eerste helft af. De Orderbosbewoners creëerden in die eerste doorgang hoegenaamd geen enkele kans. Trainer Jan Kromkamp gaf het na afloop ruiterlijk toe: "In de eerste helft hadden we niet veel te vertellen, veel technische fouten en we leverden te weinig energie."

  Huizen, dat gedurende de eerste doorgang het meeste balbezit, kwam in de 34e minuut door een kopbal van Jeroen Lamme verdiend aan de leiding. Een hoge indraaiende voorzet vanaf de zijkant werd door Lamme naar waarde geschat en liet Dean Bredewolt volstrekt kansloos. Omdat het bij de rust slechts bij 1-0 voor de Huizenaren was gebleven bleef er gelukkig nog een hele tweede helft over om de schade te herstellen.

  In de tweede helft vlogen de Apeldoorners furieus uit de startblokken. Plots was er wel volledige inzet en straalde het elftal uit dat het wilde winnen. Nadat eerst Nigel Michels met een van richting verandert schot en daarna Rik Vlutters met een lage inzet de kwaliteit van het Huizense aluminium hadden getest, was een uitstekende actie van Jeremy Jonker bij de achterlijn de directe aanleiding voor de gelijkmaker. Het was een speler van Huizen die de bal als laatste aanraakte: 1-1.


  Jeremy Jonker wordt op de huid gezeten.

  Kromkamp over het begin van de tweede helft. "In het begin waren we de bovenliggende partij en scoorden we verdiend de gelijkmaker. We konden die sterke periode niet vasthouden, persoonlijke fouten en een makkelijk gegeven strafschop deden de rest."

  Na de gelijkmaker ontstond een gelijkopgaande strijd. Toch kwam Huizen weer aan de leiding. Jelle Macaré gleed uit en gaf zo Sergio Kozjak de ruimte om verwoestend uit te halen: 2-1. De mannen van Jan Kromkamp bleven op zoek naar de gelijkmaker, maar kregen slechts mondjesmaat kansen. Een makkelijk gegeven vrije schop zorgde in de 72 minuut voor de beslissing. Theo Visser zette Huizen met een prachtige trap op een 3-1 voorsprong en de strijd was beslist.

  In de blessuretijd viel ook nog het vierde doelpunt. Scheidsrechter Van Dijk honoreerde een ogenschijnlijk correcte schouderduw met een strafschop, die was aan opnieuw Theo Visser wel besteed: 4-1. De beslissing van de arbiter zorgde voor grote irritatie bij de Apeldoorners. Bij het verlaten van het veld was er de nodige commentaar op de leiding, dat resulteerde uiteindelijk in een tweede gele kaart voor Jeremy Jonker.


  Yorik Meijer in duel met Frank van den Bosch.

  Huizen - csv Apeldoorn 4-1 (1-0)
  Scoreverloop: 34. Jeroen Lamme 1-0, 53. Jaime Hensen 1-1 (eigen doelpunt), 63. Sergio Kozjak 2-1, 72. Theo Visser 3-1, 90+3. Theo Visser 4-1 (strafschop)

  Scheidsrechter: dhr. K. van Dijk
  Assistent-scheidsrechters: dhr. P. Roos, dhr. N. Stuurman
  Gele kaarten: 16. Jeroen Lamme, 52. Hidde van der Veldt, 68. Sergio Kozjak, 80. Dennis Lamme (Huizen), 52. Nathan Greven, 65. Jeremy Jonker, 90+2. Cem Köse, 90+5. Jeremy Jonker, 90+5. Ruben Katerberg (csv Apeldoorn)

  Opstelling Huizen: Jaime Hensen, Remco Helms, Jeroen Lamme, Anouar Aktaou, Sergae Kogeldans (89. Tristen Kroeze), Theo Visser, Joshua Lo-Asioe, Dennis Lamme, Hidde van der Veldt (61. Timo Vos), Sergio Kozjak (89. Laurens Kooij), Frank van den Bosch (81. Tim Boterenbrood)
  Niet gebruikte wisselspelers: Tim van Dompzelaar, Sem Portenge

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela (46. Yorik Meijer), Jeremy Jonker, Ruben Katerberg (69. Jasper Verstraten), Levi Tuasela, Delano Grootenhuis, Rik Vlutters, Nigel Michels (73. Laurence van den Enk), Jelle Macaré, Cem Köse, Nathan Greven (61. Fedde Timmer)
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Job Pothof, Cedric Bultman

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek


  Noah Tuasela snelt langs Sergae Kogeldans.