• csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag in en tegen Bennekom met 1-3 gewonnen en dat was zonder meer verdiend. Beide ploegen hebben belang bij een overwinning. Bennekom omdat het de koppositie in de tweede periode vast wil houden en de Orderbosbewoners omdat ze mee willen blijven doen in de strijd om het kampioenschap.

  Het begin is veelbelovend. csv Apeldoorn verschijnt in de openingsminuten tot tweemaal toe gevaarlijk in de buurt van het Bennekomse doel en in de elfde minuut voorkomen Daniel Stiemer en de lat dat het openingsdoelpunt valt.

  Jan Kromkamp: "Zeker in de eerste helft lagen er veel ruimtes. Het is de kunst om dan goede keuzes te maken, maar dat lukte niet altijd. Als dat wel goed gaat maak je het jezelf een stuk makkelijker."

  Na een half uur wordt een inzet van Laurence van den Enk met moeite van de doellijn gehaald. Doelman Christian de Haan redt nog een keer fraai op een schot van Kelly Joao, maar in de 37e minuut is het raak. Een aanval over rechts eindigt bij Laurence van den Enk die met een lage schuiver csv Apeldoorn aan de leiding helpt: 0-1.


  Jeremy Jonker duelleert met Maurice Kuppens.

  In de tweede helft zou je verwachten dat Bennekom vol voor de gelijkmaker en eventueel de winst gaat. Daar is zeker in het begin geen sprake van. De rood-gelen hebben de wedstrijd onder controle, maar moeten wel beducht zijn voor een Bennekomse counters.

  In het laatste kwartier zetten de rood-witten nog een keer aan. Dat resulteert in de gelijkmaker. Die komt wel op een ongelukkige manier tot stand. Een gekraakt schot van Maurice Kuppens dwarrelt zomaar achter Damian Stiemer. Heel even denkt Bennekom dat er nog meer in zit, maar amper drie minuten later staan de rood-gelen weer op voorsprong. De uitblinkende Jelle Macaré laat doelman De Haan volstrekt kansloos: 1-2.

  Wat volgt is een hectische slotfase, waarin Bennekom tot het uiterste gaat. Een bal wordt van de lijn gehaald en de buitenkant van de paal voorkomt erger. Zoals zo vaak laat een heftig aanvallend team veel ruimte in de verdediging. Kelly Joao maakt daar in de absolute slotseconde dankbaar gebruik van: 1-3!

  Jan Kromkamp: "We hebben vandaag een moeilijke uitwedstrijd verdiend gewonnen, vanwege het spelbeeld. Op het einde van de wedstrijd valt de 1-1 en dat was op dat moment verdiend. Gelukkig maakt Jelle al heel snel daarna de 1-2."

  Jelle Macaré: "Het voelt echt lekker weer eens een goal te maken. Het is een belangrijke overwinning. We hebben een goede teamprestatie geleverd. Jammer dat we niet eerder de 2-0 of de 3-0 maken. Als dat niet gebeurd weet je dat het een vechtwedstrijd wordt. Aan het einde wordt het toch nog even spannend, maar al met al verdiend gewonnen."


  Ruben Katerberg wordt onder druk gezet door Roy de Graaf.

  Bennekom - csv Apeldoorn 1-3 (0-1)
  Scoreverloop: 37. Laurence van den Enk 0-1, 79. Maurice Kuppens 1-1 82. Jelle Macaré 1-2, 90+5. Kelly Joao 1-3

  Scheidsrechter: dhr. W.B. de Jong
  Assistent-scheidsrechters: dhr. A. Andrea (Bennekom), dhr. W.C.K. Vermeulen (csv Apeldoorn)
  Gele kaarten: 56. Rob Diderik (csv Apeldoorn), 83. Quincy Arends (Bennekom)

  Opstelling Bennekom: Christian de Haan, Joël Beukhof (83. Wessel van Silfhout), Joris Klein-Holte, Fabian Beukhof (67. Rayan Boukatan), Marlon Versteeg (67. Quincy Arends), Roy de Graaf, Maurice Kuppens, Jaïro Soetowidjojo (46. David van Wijngaarden), Yannick Zeeman, Arnout Lagerweij, Emile Lieuwen
  Niet gebruikte wisselspelers: Martijn Brussaard, Thomas Rood

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker, Pieter van der Straten, Ruben Katerberg, Rob Diderik, Jelle Macaré, Rik Vlutters, Ilias Yadir (75. Didier Martel), Laurence van den Enk (75. Nigel Michels), Cem Köse (61. Mehdi Bouhekan), Kelly Joao
  Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Sem Oerlemans, Timo Calot, Rowan Lorist

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek