• Zaterdag 4 november stonden er tien onderlinge wedstrijden tussen csv Apeldoorn en WSV op het programma. Het sluitstuk van de dag was de O23-1 tegen de beloften van WSV O23-1.

  Wegens het late aanvangstijd werd er eerst gezamenlijk een broodje en soep gegeten voordat de voorbereiding op de wedstrijd begon. Kars, dank hiervoor.

  Tijdens de eerste helft zag je twee speelstijlen die enorm botsen met elkaar. Waar csv Apeldoorn de opbouw van achteruit kiest en geduldig wil rondspelen speelt WSV meer de lange bal en probeert zo bij te sluiten en zijn ze fel in de duels om de tweede bal te winnen. Het gevaar is dan ook dat je als csv Apeldoorn ook meegaat in die speelstijl en daar wordt het kijkspel er niet leuker op.

  Maar even terug naar de eerste helft waar csv Apeldoorn de wedstrijd controleert en gemakkelijk de vrije man op het middenveld vindt en waar WSV steeds te laat was om de O23-1 goed onder druk te zetten.

  In de zeventiende min neemt Timo Calot een hoekschop vanaf rechts en met zijn gouden linkerbeen krult hij de bal ineens in het doel en opent de score: 1-0. De O23 probeert dan door te drukken, maar is in de 27e minuut slordig in de omschakeling en komt WSV O23-1 gevaarlijk door en schiet de bal op de paal. In de 34e minuut bereikt een geweldige pass van verdediger Joau Papilaja de opgekomen Youri de Vor. De Vor noteert op listige wijze de 2-0.

  Tijdens de rust moesten we volgens afspraak Ruben Katerberg wisselen en dat is wel een aderlating en te meer dat WSV in de tweede helft toch aanvallender ging spelen en ons flink onder druk zette in de opbouw. We hebben in die fase alleen maar tegengehouden en zijn een aantal keren door het oog van de naald gekropen, maar de aanvallers van WSV O23-1 hadden het vizier niet scherp in de afronding.

  De O23-1 oogde erg kwetsbaar bij hoekschoppen en zijn er toch jongens die niet goed in de mandekking staan en ook niet meespringen, want WSV kreeg hierdoor drie honderd procent kansen, maar faalde in de afwerking.

  Maar door de support van het eerste team op de Balkonside wisten de jongens van de O23-1 de overwinning op WSV O23-1 over de streep te trekken en bleven de punten in het Orderbos. Zaterdag speelt het eerste elftal een voorwedstrijd tegen De Bataven en daarna trapt de O23-1 om 17.30 uur af tegen SDC Putten O23-1.

  Opstelling csv Apeldoorn O23-1: Maurits de Vor, Ard van Erk, Joau Papilaja, Ruben Katerberg (46. Fabio Schrijver), Youri de Vor, Mikai Ozcan, Amrish Lachman, Timo Calot, Milo Oosterhof, Justin Hogeweij (75. Wahib Lagrib), Avinash Lachman (65. Joeri Talen)
  Niet gebruikte wisselspeler: Gak Abraham
  Afwezig: Nick Hofman, Guido Dijkgraaf, Fabian Hommel, Ranen Thomas, Kaan Cikara, Justin Jansen

  Tekst: Henk Calot