• De O23-1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen promovendus Waterwijk O23-1. Waterwijk heeft in de eerste vijf wedstrijden wisselende resultaten behaald door de eerste twee wedstrijden te winnen en de daaropvolgende drie wedstrijden werden verloren. Voorafgaand aan deze wedstrijd is de stand met de O23-1 gelijk, die ook matig zijn begonnen.

  De opdrachten die trainer Kars vandaag mee gaf aan het team is om de drie punten op Sportpark Orderbos te houden en daarnaast als team de taken uit te voeren die er per positie van een ieder wordt gevraagd zoals we graag met de O23-1 willen spelen. Daar ligt op dit moment voor de O23-1 de grootste uitdaging om dit steeds op te brengen en goed uit te voeren.

  In de 26e minuut werd Youri de Vor onrechtmatig door de keeper van Waterwijk geblokkeerd en kregen we een strafschop en Justin Jansen bleef koel en scoorde de 1-0. Onze spits Justin Hogeweij werd in de 39e minuut binnen de zestien vastgehouden en kwam ten val en de scheids besloot om hier wederom een strafschop te geven wat misschien iets te zwaar was, maar Justin nam zelf de strafschop en bleef rustig en noteerde de 2-0. Op slag van rust werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Via een mooie snelle aanval gaf Guido Dijkgraaf een assist en Pook Descendre schoot de bal diagonaal hoog in de netten: 3-0.  Tijdens de rust werd er door de trainer aan het team duidelijk gemaakt dat de eerste opdracht binnen was, maar dat hij zeer ontevreden was over de uitvoering tegen een hele matige tegenstander. In de 59e minuut werd er een snelle aanval via rechts opgezet en Guido werd op de rand van de zestien vrij gespeeld en schoot beheerst de 4-0 binnen.

  De wedstrijd kabbelde zich een beetje voort totdat er in de 74e minuut een overtreding door Waterwijk werd gemaakt op Youri de Vor vlak bij de zestien. In de O23-1 hebben we de vrijetrappenspecialist Guido Dijkgraaf die hier wel raad mee weet en schoot de bal in de verre hoek en noteerde zijn tweede goal en de 5-0.

  Doordat de wedstrijd allang was gespeeld kregen ook onze wisselsspelers voldoende tijd om minuten te maken en werd de score nog verder opgevoerd. In de 77e minuut noteerde Fabio Schrijver de 6-0 en in de 80e minuut noteerde Pook Descendre de 7-0. De laatste goal werd door Justin Hogeweij gemaakt in de 83e minuut. Hij kopte een rebound in: 8-0.

  Zaterdag 14 oktober speelt de O23-1 om 11.30 uur uit bij SDC Putten O23-1.

  Opstelling csv Apeldoorn: Maurits de Vor, Joau Papilaja (80. Ranen Thomas), Mikai Ozcan, Justin Jansen, Youri de Vor, Milo Oosterhof, Guido Dijkgraaf (80. Gak Abraham), Pook Descendre, Justin Hogeweij, Wahib Lagrib (70. Fabio Schrijver), Avinash Lachman (46. Kaan Cikara)                                       
  Gele kaarten: 36. Avinash Lachman, 61. Pook Desendre
  Afwezig: Ard van Erk, Nick Hofman, Fabian Hommel, Amrish Lachman

  Tekst: Henk Calot