• Voordat trainer Kars Deutekom aan de wedstrijdvoorbereiding begon is er eerst aan de selectie van de O23-1 de nieuwe wedstrijdkleding uitgereikt waardoor de O23-1 er de komende drie jaar er hetzelfde bijloopt als het eerste team van csv Apeldoorn. De O23-1 wil dan ook de sponsors Veeneman Bouw en Dijkgraaf enorm bedanken dat ze dit mogelijk hebben gemaakt.

  Na twee overwinningen op rij moest de O23-1 zaterdag haar meerdere erkennen aan Excelsior ‘31 O23-1, de koploper in divisie 3H.

  In de afgelopen periode hebben de teams twee keer tegen elkaar geoefend (allebei een keer gewonnen) en voor beide trainers zijn er ook geen geheimen wat de kwaliteiten / zwaktes van beide teams zijn. Vanuit het eerste elftal deden vandaag Pook Descendre en Timo Calot mee om speelminuten te maken.

  Om 12.30 uur floot de prima leidende scheidsrechter Griemink voor de aftrap en de toeschouwers zaten goed en wel of in de tweede minuut scoorde Excelsior ‘31 O23-1 de  0-1 doordat de O23-1 niet scherp aan de wedstrijd begon.

  Na deze vroege tegengoal begon de O23-1 wel beter te spelen en kregen we een paar mogelijkheden. Echter door slordig aan de bal te zijn en een tegenstander die hier op loert en snel in de omschakeling is moet je geconcentreerd en scherp zijn.  Tijdens de rust greep trainer Kars in en bracht hij Avinash voor Guido om zo meer aanvalskracht te krijgen. In de 47e minuut kreeg de O23-1 een vrije trap aan de rechterzijde en Milo ging deze nemen. Hij gaf de bal voor en door een inschattingsfout van de keeper tikte Timo Calot de 1-1 in.

  Tijdens deze fase was de O23 de betere partij en probeerden we door te drukken en er waren zeker een aantal kansen. Echter door goed keeperswerk van de keeper van Excelsior ‘31 O23-1 bleef het 1-1.

  Door slap te verdedigen en niet meelopen met je tegenstander kregen we in de 59e minuut de 1-2 tegen en knakte er wel iets bij de O23-1. Toch kregen we in de eindfase nog een paar hele grote kansen, maar dan ontbreekt het ons aan scherpte in de eindfase en zijn we te onrustig. Jammer dat de O23-1 zaterdag heeft verloren want een gelijkspel was wel een eerlijke uitslag geweest.

  Zaterdag 7 oktober speelt de O23-1 thuis tegen Waterwijk O23-1. Aanvang is 12.30 uur.

  Opstelling: Maurits de Vor, Joau Papilja, Mikai Ozcan (85. Ranan Thomas), Justin Jansen, Youri de Vor, Milo Oosterhof, Timo Calot, Pook Descendre, Guido Dijkgraaf (46. Avinash Lachman), Justin Hogeweij, Wahib Lagrib (78. Fabio Schrijver)                                   
  Niet gebruikte wisselspeler: Gak Abraham
  Geel: Timo Calot, Avinash Lachman
  Afwezig: Kaan Cinkara, Ard van Erk, Nick Hofman, Fabian Hommel, Amrish Lachman

  Tekst: Henk Calot