• Zaterdagmiddag stond voor de O23-1 de verre uitwedstrijd op het programma tegen Waterwijk O23-1 in Almere. Waar de O23-1 de thuiswedstrijd een ruime overwinning wist te boeken, kwam het dit keer niet verder dan een puntendeling.

  Geheel onnodig werden er dure punten gemorst in Almere waar de O23-1 al wel vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong kwam. Avinash zette goed druk op een verdediger die de bal te zacht terugspeelde naar de keeper. De verdediger probeerde dit te herstellen, maar maakte binnen de zestien een overtreding op Avinash. De scheidsrechter wees meteen naar de strafschopstip en in de achttiende minuut schoot Laurence van den Enk de bal in de touwen.

  Naarmate de eerste helft vorderde werden de duels feller en werden er overtredingen gemaakt waar de kans op een blessure aanwezig is. Net voor het rustsignaal had de O23-1 nog een hele grote kans die normaal gesproken een doelpunt moet zijn, maar de bal kwam via de paal weer terug in het veld en in de rebound werd de bal overgeschoten.

  Tijdens de rust werd er door trainer Kars nogmaals op gehamerd om geen gekke dingen te doen binnen de zestienmeter en ze buiten de zestienmeter te houden.

  In de tweede helft hield het op met zacht regen en werden de omstandigheden steeds lastiger om goed te voetballen. Echter in de 72e minuut kwamen we nog een keer goed door en kwam Justin Hogeweij oog in oog met de keeper van Waterwijk, maar de stand bleef 0-1 omdat hij de bal wild tegen de keeper aanschoot.

  Waar in de rust voor werd gewaarschuwd komt in de 80e minuut werkelijkheid, want bij een hoekschop wil onze verdediger de bal wegwerken, maar doet dat niet met de voeten maar doet een slaande beweging naar bal en de scheidsrechter wijst gedesideerd naar de strafschopstip. De aanvaller van Waterwijk bleef koelbloedig en schoot de bal laag in de hoek en bepaalde hiermee de eindstand op 1-1. Zaterdag 25 november speelt de O23-1 om 12.30 uur thuis tegen Batavia O23-1.

  Opstelling csv Apeldoorn O23-1: Maurits de Vor, Ard van Erk, Joau Papilaja, Justin Jansen, Youri de Vor, Mikai Ozcan, Amrish Lachman, Timo Calot (46. Sem Oelemans), Laurence van den Enk (46. Wahib Lagrib), Justin Hogeweij, Avinash Lachman (73. Fabio Schrijver)
  Niet gebruikte wisselspelers: Guido Dijkgraaf, Ranen Thomas
  Afwezig: Nick Hofman, Fabian Hommel, Milo Oosterhof, Kaan Cikara

  Tekst: Henk Calot