• De O23-1 is zaterdag in een ijzig Zwolle hard onderuit gegaan. Er werd met maar liefst met 5-0 verloren van naaste concurrent SVI O23-1. Voor de wedstrijd was de opdracht duidelijk. We moesten een punt halen om volledig uit de degradatiezorgen te zijn. Echter door deze zware nederlaag komen we wel in een lastige situatie.

  Uit Divisie 3 degraderen de nummers zeven en acht naar Divisie 4. Daarnaast degraderen ook de vier minst presterende nummers zes van de poules 3A tot en met 3H naar Divisie 4.

  Op dit moment staan we op plek vijf met zeventien punten uit dertien wedstrijden. Batavia '90 O23-1 staat zevende met veertien punten. NEO O23-1 heeft elf punten en kan de O23-1 niet meer inhalen. Zaterdag 9 december speelt de O23-1 om 12.45 uur thuis tegen NEO O23-1. In de laatste wedstrijd is dus weer aan een punt genoeg om op eigen kracht te handhaven!

  Dus kom zaterdag in grote getalen naar het Orderbos om de jongens aan te moedigen, want ze hebben de steun hard nodig.

  Nu even kort terug naar de wedstrijd, want in de vierde minuut scoorde SVI O23-1 al de 1-0 doordat onze verdediger een aanvaller uit zijn rug laat weglopen en er werd ook geen goede rugdekking gegeven. Hierdoor kon de aanvaller vrij eenvoudig scoren. In alle opzichten was de O23-1 niet bij de les en was de tegenstander zich wel bewust van het belang van deze wedstrijd. Op slag van rust werd de 2-0 gemaakt.

  Tijdens de rust heeft trainer Kars nog geprobeerd om de boel wakker te schudden met de hoop om het tij te keren, maar wat we ook probeerden, het spel werd er niet beter op.

  In de vijftigste minuut werd door een prima steekbal van de dirigent van SVI op het middenveld de aanvaller in stelling gebracht en hij scoorde beheerst de 3-0. In de 59e minuut werd het 4-0 en de 5-0 werd gescoord in de 65e minuut. Als alles dan toch tegen zit krijgt de O23 in de 80e minuut nog een strafschop. Helaas werd de strafschop gemist.

  Opstelling csv Apeldoorn O23-1: Maurits de Vor, Ard van Erk (46. Guido Dijkgraaf), Joau Papilaja, Justin Jansen, Youri de Vor, Yorik Meijer (60. Wahib Lagrib), Amrish Lachman, Nigel Michels (60. Ranen Thomas), Justin Hogeweij (46. Avinash Lachman), Kaan Cikara, Joeri Talen
  Niet gebruikte wisselspelers: Mikai Ozcan
  Gele kaarten: Guido Dijkgraaf, Wahib Lagrib
  Afwezig: Nick Hofman, Fabian Hommel, Milo Oosterhof, Fabio Schrijver

  Tekst: Henk Calot