• De O23-1 heeft een ruime overwinning geboekt op SDC Putten O23-1 door met 4-1 te winnen. Door deze zege klom de O23-1 naar de vierde plek.

  Door de goede samenwerking tussen csv Apeldoorn 1 en de O23-1 is het wekelijks weer prettig dat er vanuit de eerste selectie spelers met de O23-1 meedoen. Het mes snijdt aan twee kanten. Spelers van het eerste elftal die weinig minuten spelen in het vlaggenschip kunnen minuten en wedstrijdritme opdoen in de O23-1 en voor de O23-1 is dit niveau verhogend.

  Doordat de wedstrijd van de O23-1 laat in de namiddag aanving na de gewonnen thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen De Bataven waren er nog veel supporters die de start meemaakten.

  In de tweede minuut was het al raak. Door een inschattingsfout van de keeper van SDC Putten, die de bal niet goed verwerkte, wist Justin Hogeweij hiervan meteen te profiteren en scoorde zijn vijfde competitiedoelpunt en voor de O23-1 de 1-0. De O23-1 probeerde meteen door te drukken en er was ook veel ruimte om te voetballen. Na een aantal gevaarlijke momenten scoorde Laurence van den Enk de 2-0.  Ook zaterdag was de Balkonside weer goed gevuld en werden de boys van de O23-1 fanatiek aangemoedigd door de supporters en spelers en begeleiding van csv Apeldoorn 1. Dank hiervoor.

  Na de 2-0 werden we slordiger aan de bal en kreeg SDC Putten mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. Vlak voor rust kreeg SDC Putten de grootste kans van de wedstrijd, maar door een katachtig redding à la “Frans de Munck” van het Orderbos wist Daniël Krosse de nul te houden.

  De tweede helft begon de O23-1 meteen weer scherp en speelde de bal geduldig rond en kregen we weer een aantal mogelijkheden, echter waren we niet scherp in de afronding. In de 68e maakte Laurens van den Enk zijn tweede goal en voor de O23 de 3-0. Hij had de smaak goed te pakken want in de tachtigste minuut noteerde hij de 4-0 en zijn derde goal.

  De wedstrijd liep op zijn eind en door slordig te zijn aan de bal en te weinig arbeid erin te stoppen wist SDC Putten O23-1 toch de eer te redden door in de 86e minuut de 4-1 te maken.

  Al met al een prima overwinning van de O23-1 en volgende week zaterdag gaan de heren naar Almere toe voor de wedstrijd tegen Waterwijk O23 en de wedstrijd start om 12.30 uur.

  Opstelling csv Apeldoorn O23-1: Daniël Krosse, Cedric Bultman, Mikai Ozcan, Joau Papilaja, Youri de Vor, Milo Oosterhof (85. Gak Abraham), Timo Calot (75. Avinash Lachman), Wahib Lagrib (75. Amrish Lachman), Laurence van den Enk (85. Fabio Schrijver), Justin Hogeweij, Kaan Cikara
  Niet gebruikte wisselspeler: Maurits de Vor
  Afwezig: Nick Hofman, Guido Dijkgraaf, Fabian Hommel, Ranen Thomas, Justin Jansen, Ard van Erk

  Tekst: Henk Calot