• Voor csv Apeldoorn O23-1 stond er zaterdag nog wel wat op het spel, want bij een overwinning op Batavia '90 O23-1 was handhaving in Divisie 3 zeker, maar ook onze gasten uit Lelystad hadden dezelfde opdracht. Zij moesten ook winnen.

  In de eerste helft speelde de O23-1 zeer geconcentreerd en geduldig de bal rond en werden er geen grote kansen weggegeven. In de vijfde minuut kwam Avinash oog in oog te staan met de keeper van Batavia '90, maar wist niet te scoren. De O23-1 ging onverstoord verder op zoek naar de 1-0 en in de zesde minuut waren we er heel dicht bij. Joau krulde een prima hoekschop ineens in het doel. Iedereen van csv Apeldoorn juichte, maar op Sportpark Orderbos is de doellijntechnologie nog niet ge├»ntroduceerd en Batavia '90 schoot de bal snel het veld in en de wedstrijd ging weer verder.

  Ondanks de controle en het overwicht van de O23-1 kwam Batavia '90 in de 38e minuut toch wel een keer gevaarlijk eruit doordat de ruimtes wat groter werden en er te weinig druk op de bal was. Een aanvaller van Batavia '90 schoot de bal op de paal. Op slag van rust kwamen we via de rechterkant eruit en door een goede loopactie van Timo werd hij in zestien aangespeeld. Hij kapte goed zijn tegenstander uit en schoot de bal hoog in de touwen: 1-0.

  De O23-1 kwam niet scherp uit de kleedkamer want in de 46e minuut gaf Amrish een geweldig steekbal op Avinash die weer in een 1:1 kwam te staan met de keeper van Batavia '90. Avinash begon te twijfelen wat te doen en weer kwam de keeper van Batavia '90 er als winnaar uit want de bal werd niet goed geraakt en bleef het 1-0. In de tegenaanval kwam Batavia '90 er snel uit via de rechterkant en kregen we een voorzet niet goed weg uit de zestien en kwam de bal tegen de hand van de verdediger van de O23-1. De scheidsrechter floot kordaat voor een strafschop.

  In de 47e minuut werd door Batavia '90 de 1-1 gemaakt en dat was het begin van een fase in de wedstrijd waar de O23-1 niet bij de les was. Door persoonlijke fouten kwamen we binnen acht minuten op een 1-3 achterstand te staan.

  Trainer Kars Deutekom greep meteen in en voerde een aantal wissels door. Dat pakte uiteindelijk toch nog goed uit want in de 78e minuut scoorde Joau de 2-3 en in de negentigste minuut werd Justin Jansen in stelling gebracht. Hij scoorde de gelijkmaker: 3-3. Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde en hebben we gelukkig nog een punt aan deze wedstrijd overgehouden.

  Met nog twee wedstrijden te gaan staan we nu op de vierde plek. Zaterdag moet de O23-1 om 12.15 uur het opnemen uit bij SVI O23-1 in Zwolle. Die staan een punt achter op de O23-1. Daar moet de O23-1 een resultaat halen om na de winterstop wederom in de Divisie 3 uit te komen.

  Opstelling csv Apeldoorn O23-1: Maurits de Vor, Ard van Erk (60. Ranen Thomas), Joau Papilaja, Justin Jansen, Youri de Vor, Mikai Ozcan, Amrish Lachman, Timo Calot (46. Kaan Cikara), Avinash Lachman (80. Milo Oosterhof), Justin Hogeweij, Fabio Schrijver (60. Guido Dijkgraaf)
  Afwezig: Nick Hofman, Fabian Hommel, Wahib Lagrib

  Tekst: Henk Calot