• csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag op een kletsnat sportpark met 1-3 gewonnen van achtervolger asv Dronten. Dat was op basis van de uitstekende tweede helft zeker verdiend, maar de uitslag was wel wat geflatteerd.

  Het zag er in de eerste twintig minuten helemaal niet naar uit dat de Orderbosbewoners met de zege aan de haal zouden gaan. Al in de derde minuut kopte Mark Veldman de bal, buiten bereik van doelman Damian Stiemer, tegen de paal en amper drie minuten later zag Yanick Leichtenberg zijn inzet maar net voorlangs gaan. csv Apeldoorn kwam in die begin periode nauwelijks van de eigen helft.

  Pas na een kwartier verscheen Kelly Joao voor de eerste keer in de buurt van de asv Dronten-doelman Alex Bindenga. In de veertiende minuut was Yordi Schols al dicht bij de openingstreffer. Toch zouden de polderbewoners aan de leiding komen. Een snel genomen vrije trap eindigde bij ‘good old’ Jeremy de Graaf en het was 1-0 en dat was op dat moment niet onverdiend.

  Jan Kromkamp over die beginperiode: "We kwamen niet in ons spel en dat was zeker de verdienste van asv Dronten. We werden teruggedrongen door een fysiek sterke tegenstander, die veelvuldig de lange bal hanteerde en er zoals dat heet bovenop zat."

  Heel langzaam vochten de rood-gelen zich terug in de wedstrijd en na dik een half uur was er sprake van een gelijkopgaande strijd met de Apeldoorners licht in het voordeel. Dat resulteerde in de 42e minuut tot de gelijkmaker. Een vrije schop van Ruben Katerberg werd door Pieter van der Straten achter Bindenga gekopt.


  Pieter van der Straten kopt de gelijkmaker binnen.

  In de tweede doorgang trokken de mannen van Jan Kromkamp de stijgende lijn door en zochten met goed voetbal de aanval. Het leidde niet direct tot grote kansen. Alleen Kelly Joao kwam met twee afstandsschoten enigszins in de buurt, maar de toon was gezet. In de 67e minuut kwam csv Apeldoorn dan toch aan de leiding. Een fraaie aanval over rechts eindigde bij de vrijstaande Cem Köse. De spits had de hoek voor het uitzoeken en de Apeldoorners stonden op voorsprong: 1-2.

  Het duurde even voordat deze dreun door asv Dronten was verwerkt. In de 73e minuut eindigde een vlammend schot op de lat boven Damian Stiemer. Dat was het sein voor de groen-witten om een slotoffensief in te zetten. Dat zag er soms dreigend uit, maar echt gevaarlijk werd het niet en bovendien bood het csv Apeldoorn de gelegenheid tot counteren. Uit een van die uitbraken was het Mehdi Bouhekan die in de 97e minuut simpel het door doelman Bindenga verlaten doel vond en csv Apeldoorn op een 1-3 voorsprong zette en zo extra glans gaf aan deze week, waarin hij zijn achttiende verjaardag vierde.

  Jan Kromkamp: "We hebben het na dat rommelige begin goed opgepakt, hard gewerkt en bij vlagen goed gevoetbald en daarom ook verdiend gewonnen."

  asv Dronten - csv Apeldoorn 1-3 (1-1)
  Scoreverloop: 14. Jeremy de Graaf 1-0, 42. Pieter van der Straten 1-1, 67. Cem Köse 1-2, 90+7. Mehdi Bouhekan 1-3

  Scheidsrechter: dhr. T. Postma
  Assistent-scheidsrechters: dhr. R. Hoornstra, dhr. H.J. Sprukkelhorst
  Gele kaarten: 4. Bruno van den Dungen, 55. Cem Köse, 90+2. Mehdi Bouhekan (csv Apeldoorn), 42. Kelson Raven, 82. Pim Breukelman (asv Dronten)

  Opstelling asv Dronten: Alex Bindenga, Kelson Raven (58. Pim Breukelman), Niek Telgen, Rémon Kroes, Yanick Leichtenberg (75. Dylan van der Stoel), Jeremy de Graaf (58. Rihairo Meulens), Martijn Timmer, Nick Siebelink, Yordi Schols, Mark Veldman (75. Willem Jelle Bos), Cliff de Bront
  Niet gebruikte wisselspelers: Dave van Velthoven, Laurens Brouwer, Jodi de Boer

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker, Pieter van der Straten, Ruben Katerberg, Bruno van den Dungen, Jelle Macaré, Ilias Yadir, Rob Diderik (70. Didier Martel), Kelly Joao (90. Laurence van den Enk), Cem Köse (84. Timo Calot), Mehdi Bouhekan
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Nigel Michels

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek


  Jelle Macaré duelleert met Rihairo Meulens.