• De met veel spanning tegemoet geziene wedstrijd tussen de twee hoogstspelende Apeldoornse voetbalverenigingen csv Apeldoorn en WSV eindigde in een eclatante 7-1 overwinning voor de Orderbosbewoners. Op een zonovergoten en 'volgepakt' sportpark werd WSV, vooral in het laatste deel van de tweede helft, volkomen weggespeeld.

  Toch leek het er in het eerste uur van deze interessante derby niet op dat de score zo hoog zou oplopen. In de overigens vlakke eerste doorgang kreeg WSV zelfs via Mike de Beer een uitstekende kans om op 0-1 te komen. Zijn inzet ging maar net voorlangs. De mannen van Jan Kromkamp kwamen in de 35e minuut verdiend aan de leiding. Nadat Mehdi Bouhekan onderuitgehaald werd, was het Ruben Katerberg die met een perfecte vrije schop de rood-gelen op een verdiende 1-0 voorsprong zette. In de 46e minuut leek de 2-0 aanstaande. Een vlot opende aanval over veel schijven eindigde bij Cem Köse. Largo Karrenbelt verwerkte de inzet met moeite tot corner.


  Largo Karrenbelt ziet de vrije trap van Ruben Katerberg in het doel verdwijnen.

  Na de rust maakte WSV al direct de gelijkmaker. Uit een corner viel de bal uiteindelijk voor de voeten van Paul Diesel en het was weer gelijk: 1-1. De 52e minuut van de aantrekkelijke tweede helft zou van beslissende betekenis blijken. Dani Schaufeli, die van Richard Karrenbelt de opdracht had gekregen Ilias Yadir als een schaduw te volgen, verslikte zich in de behendigheid van de kleine middenvelder. De voorzet die Yadir afleverde werd door Cem Köse onberispelijk achter Largo Karrenbelt geknald: 2-1. Dat was voor de mannen van Richard Karrenbelt het sein om op zoek te gaan naar de naar de gelijkmaker.

  Dat betekende dat er ruimte voor csv Apeldoorn ontstond en toen Jan Kromkamp in de 61e minuut de van een blessure teruggekeerde Kelly Joao in het veld bracht, stond amper een kwartier later 6-1 op het scorebord. Joao zelf, Laurence van den Enk, Mehdi Bouhekan en Jelle Macaré waren de makers. In de allerlaatste minuut van de vermakelijke tweede helft was het een koppende Ilias Yadir die – opnieuw- op aangeven van Kelly Joao de 7-1 eindstand liet aantekenen. Het was tevens het laatste balcontact van de wedstrijd.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "Je weet van tevoren niet of WSV het spel klein gaat maken of kiest om hoog druk geven. Ze kozen ervoor om het klein te houden. Het was voor ons zoeken om de vrije man te vinden. Het zit in de details. We waren de bal net even te vaak weer kwijt. De concentratie moest beter. Na de rust wordt het dan direct 1-1. Gelukkig komen we dan kort daarna weer op voorsprong door een werkelijk prachtig doelpunt. Toen Kelly erin kwam was het snel gebeurd met WSV. We spelen al tijden gewoon goed voetbal en vandaag zijn er dan eindelijk de goals bij die bij dat goede spel horen."

  WSV-trainer Richard Karrenbelt: "Als je met 7-1 verloren hebt moet je als trainer je mond houden dus dat doe ik maar!"


  Man of the Match Bruno van den Dungen schermt de bal af.

  csv Apeldoorn - WSV 7-1 (1-0)
  Scoreverloop: 36. Ruben Katerberg 1-0, 46. Paul Diesel 1-1, 52. Cem Köse 2-1, 68. Kelly Joao 3-1, 70. Laurence van den Enk 4-1, 75. Mehdi Bouhekan 5-1, 78. Jelle Macaré 6-1, 90. Ilias Yadir 7-1

  Scheidsrechter: dhr. R.L.W. Janssen
  Assistent-scheidsrechters: dhr. H. Maat, dhr. L.S. de Geest
  Gele kaarten: 21. Dani Schaufeli, 35. Jerrol Herboldt, 70. Mitchel Telnekes (WSV)

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker (82. Cedric Bultman), Pieter van der Straten, Ruben Katerberg, Bruno van den Dungen, Yorik Meijer (82. Rowan Lorist), Jelle Macaré, Ilias Yadir, Mehdi Bouhekan (85. Didier Martel), Cem Köse (61. Kelly Joao), Laurence van den Enk (85. Nigel Michels)
  Niet gebruikte wisselspeler: Daniël Krosse

  Opstelling WSV: Largo Karrenbelt, Mark Tuijtel, Mitchel Telnekes, Kevin van Kooij, Damian Schipper, Dani Schaufeli (73. Toby Kuhnen), Jerrol Herboldt, Paul Diesel, Mike de Beer, Finn Seijsener (46. David Spoelstra), Mattijs Gijse (73. Jesse Grabijn)
  Niet gebruikte wisselspelers: Hugo Bruil, Nizar Messabel, Jean Matitaputty

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek