• csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag, bijna letterlijk, een kansloze nederlaag geleden. De rood-gelen zijn over grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij geweest en creëerden nauwelijks mogelijkheden en laat staan kansen. Behalve het laatste kwartier toen de Orderbosbewoners er een slotoffensief wisten uit te persen, was er sprake van Apeldoornse dadendrang, maar het kwaad was toen allang geschied. SDVB stond op dat moment op een comfortabele 2-0 voorsprong.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp verwoordde het cryptisch: "We konden gewoon niet mee in de energie van de tegenstander en grossierden in slordig spel en leden daardoor veel balverlies en kwamen, vooral in de eerste helft, geen moment in de wedstrijd."

  De Apeldoorners troffen zaterdagmiddag in het Barneveldse SDV een tegenstander die in de prille competitie nog niet had gewonnen en zelfs nog niet had gescoord. Dit simpele feit zorgde er voor dat de blauw-witten tot het gaatje gingen om de negatieve spiraal te doorbreken. Niet dat csv Apeldoorn geen energie in de wedstrijd stopte, zeker niet, maar om wedstrijden te winnen moeten in de allereerste plaats de duels worden gewonnen en dat lukte deze natte zaterdag amper.

  En toch hadden de Orderbosbewoners in de achtste minuut aan de leiding kunnen komen. Een slimme pass van Fedde Timmer zette Laurence van den Enk alleen voor SDVB-doelman Ruben van de Streek. Door Van den Enk naar de buitenkant te drijven voorkwam de goalie erger. Na een klein kwartier kwam SDV Barneveld aan de leiding. Daar ging wel een erg slordige inspeelpass van een rood-gele verdediger aan vooraf. Zakaria El Biyar pakte het cadeautje doeltreffend uit: 1-0. Daarna ontstond een periode waarin de Apeldoorners ver terug moesten. Pas tegen het rustsignaal was er sprake van herstel.


  Noah Tuasela zet een sliding in op Kevin Greeven.

  Wie gedacht had dat Apeldoorn in de tweede doorgang het initiatief naar zich toe zou trekken kwam bedrogen uit en in de 63e minuut werd de Barneveldse voorsprong verdubbeld. Na een aanval over de linkerkant werd de bal laag voorgegeven. Ricardo Mengerink was een fractie van een seconde eerder bij de bal dan Dean Bredewolt: 2-0.

  Jan Kromkamp wisselde ruimhartig en zo brak de periode aan die je het slotoffensief zou kunnen noemen. SDV Barneveld trok zich terug, wisselde verdedigend en bleef desondanks vrij gemakkelijk overeind. Tot tweemaal toe werd een strafschop geclaimd door csv Apeldoorn. Eerst voor een vermeende handsbal en later het onderuit halen van een aanvaller. Beide situaties vonden geen genade in de ogen van scheidsrechter Hoogendijk.

  Jan Kromkamp: "Voorop gesteld dat we verdiend hebben verloren van een tegenstander die er alles voor over had om te winnen, maar in de slotfase ontbreekt het ons toch ook een beetje aan geluk. Eerst die handsbal en een paar keer rolt een bal zomaar voorlangs. Daar lagen zeker wel mogelijkheden. We moeten niet in de war raken en hard blijven trainen en werken."


  Delano Grootenhuis en Sem Oerlemans gaan het duel aan met Ricardo Mengerink.

  SDV Barneveld - csv Apeldoorn 2-0 (1-0)
  Scoreverloop: 14. Zakaria El Biyar 1-0, 63. Ricardo Mengerink 2-0

  Scheidsrechter: mevr. F.M. Hoogendijk
  Assistent-scheidsrechters: dhr. B.W.A. van Ool, dhr. L. Vos
  Gele kaarten: 40. Nigel Michels, 72. Delano Grootenhuis (csv Apeldoorn)

  Opstelling SDV Barneveld: Ruben van de Streek, Milan van Elten, Timo Schefczyk, Finn Kluiver, Kevin Greeven, Roy Bronkhorst, Shan Biwott (74. Rob Knul), Rico Kuijt (88. Ramon Houtveen), Zakaria El Biyar, Ricardo Mengerink, Cem ter Burg (79. Levi Smit)
  Niet gebruikte wisselspelers: Seth Reemst, Edwin Aben, Wessel Staring

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jelle Macaré (55. Pook Descendre), Jeremy Jonker, Cedric Bultman (65. Sem Oerlemans), Levi Tuasela, Yorik Meijer (55. Nathan Greven), Noah Tuasela, Delano Grootenhuis, Laurence van den Enk, Fedde Timmer (82. Job Pothof), Nigel Michels (57. Cem Köse)
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Ruben Katerberg

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek


  Cem Köse en Timo Schefczyk.