• We schrijven de 93e minuut, de stand is 1-1 en zowel csv Apeldoorn als DETO zijn nog steeds bereid om alles te geven voor de overwinning. Nadat eerst Laurence van den Enk door een fraaie tackle van Tom Koelman de directe weg naar het DETO-doel is ontnomen, is het Coplan Soumaoro die met letterlijk het allerlaatste balcontact in de 94e minuut alsnog de Vriezenveners de overwinning bezorgt: 1-2.

  Het eerste half uur van het aantrekkelijke duel kan volledig op het conto van DETO worden geschreven. Binnen de minuut kopt Tim Pothast het leer al tegen de lat. Het is de voorbode van een lange periode van Vriezenveens overwicht. Vooral rond de twintigste minuut worden er door de 'Tukkers' veel kansen gecreëerd, maar ook om zeep geholpen. Hierbij mag de uitstekende rol van 'stand-in doelman' Daniël Krosse zeker niet onvermeld blijven. Het einde van de eerste helft recht csv Apeldoorn de rug en ontworstelt zich aan de Vriezenveense druk. Er ontstaan mogelijkheden en kansen, maar het blijft 0-0.


  Karlo Borghuis zet druk op Jasper Verstraten.

  In de tweede doorgang haken de Orderbosbewoners aan bij het uitstekende laatste deel van de eerste helft. DETO wordt onder druk gezet en in de 54e minuut is het Levi Tuasela, die na goed doorzetten de openingstreffer voor zijn rekening neemt: 1-0. Wat volgt is een gelijkopgaande strijd waarbij beide teams vol voor de overwinning gaan. De kansen van DETO hebben een wat gevaarlijker karakter dan die van de mannen van Jan Kromkamp, toch heeft Nigel Michels in de 78e minuut de 2-0 op de schoen. Doelman Roberto Stopel voorkomt erger en in de directe tegenaanval is het uiteindelijk invaller Mats Knol die de gelijkmaker laat aantekenen: 1-1.

  Het blijft spannend en aantrekkelijk. Beide teams gaan er vol voor. In de allerlaatste seconde valt dan het in de aanhef vermeldde beslissende doelpunt en is de eerste thuisnederlaag een feit.


  Uitblinker Daniël Krosse.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "Het eerste half uur was voor DETO. Daarna hebben we het goed opgepakt en komen we in de tweede helft verdiend op voorsprong. Dan moet je doordrukken. De kansen daarvoor hebben we wel gehad. Dan wordt het toch 1-1. Het komt bij verdedigen aan op de details. Dan valt tenslotte ook de 1-2. Dat hoort helaas ook bij voetbal. Maar we hebben het goed gedaan. Ik heb na de wedstrijd tegen de jongens gezegd dat ik trots op ze ben."

  DETO-trainer Jürgen Schefczyk: "Natuurlijk, ik wil altijd winnen maar vandaag is het wel om heel veel redenen speciaal en dan ook nog in de laatste minuut. Een suikerzoete overwinning op het Orderbos."

  csv Apeldoorn - DETO 1-2 (0-0)
  Scoreverloop: 54. Levi Tuasela 1-0, 79. Mats Knol 1-1, 90+4. Coplan Soumaoro 1-2

  Scheidsrechter: dhr. T.T. van der Velden
  Assistent-scheidsrechters: mevr. A.M. de Haan, dhr. S.C. Brondijk
  Gele kaarten: 26. Jasper Verstraten, 70. Jelle Macaré (csv Apeldoorn), 64. Tom Koelman, 89. Badr Hamdaoui (DETO)

  Opstelling csv Apeldoorn: Daniël Krosse, Noah Tuasela, Jasper Verstraten (46. Laurence van den Enk), Ruben Katerberg, Levi Tuasela, Yorik Meijer, Rik Vlutters (76. Nigel Michels), Delano Grootenhuis, Jelle Macaré, Cem Köse (76. Fedde Timmer), Nathan Greven
  Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Tijmen Luttikholt, Cedric Bultman, Didier Martel

  Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar (46. Melvin Degenaar), Tom Koelman, Sten Knol, Tim Bongers, Hoeseb Yakob, Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Hans Matti (71. Badr Hamdaoui), Kai Wesselink, Tim Pothast (71. Mats Knol)
  Niet gebruikte wisselspelers: Mart Nieuwenhuis, Thom ten Hove, Niels Eshuis, Jip Lanjouw

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Beelden: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek

  Jelle Macaré in duel met Coplan Soumaoro.