• De JO14-4 van csv Apeldoorn heeft de finale van de Zwaluwen Beker bereikt. De jongelingen wonnen op 10 mei met 0-2 van Lochem JO14-2. Op zaterdag 3 juni wordt de finale gespeeld op Sportpark Nieuw Balveren in Nijmegen tegen Sportclub Groessen JO14-1 om 10.00 uur. 

  Het verslag van de halve finale door Aramis:
  Vandaag stond de halve finale van de beker op het programma tegen Lochem. Nadat we ons hadden verzameld reden we om 17.15 uur richting Lochem. Daar kwamen we rond 18.00 uur aan, dus konden we ons rustig voorbereiden.

  Nadat we in de kleedkamer duidelijk hadden gemaakt dat het team van ver was gekomen, dat ze bezig waren om geschiedenis te schrijven voor hunzelf, dat ze niet weten hoe vaak ze nog een halve finale zouden spelen en daarom vooral moesten genieten en er samen vol voor moesten gaan. En dat deden ze gesteund door onze aanhang die zich een plek op de tribune hadden verschaft begonnen we aan de eerste helft.

  Eerste helft
  Klokslag 18.45 uur begon de wedstrijd en het begon ook echt hard te regenen, maar ze gingen de strijd aan en het spel golfde op en neer. Tot echt grote kansen kwamen beide teams niet echt, maar het bleef spannend en op een handjevol schoten uit de tweede lijn werd er vooral op het middenveld gestreden voor elke bal. Achterin hield de verdediging de boel goed op slot en werd er op het randje hard verdedigd door Timo en Egge en op de flanken hielden Tochi en Mustafa de boel goed kort. Nadat Lochem een aantal keren erdoorheen kwam stond Tycho daar. Na een spannende eerste helft gingen we rusten met een gelijke stand.

  In de rust hebben we de boel een beetje opgepept en gezegd dat we dit niet hoeven te verliezen en dat we iets rustiger aan de bal moesten zijn en dat de kansen vanzelf zouden komen.

  Tweede helft
  Na een aantal wissels te hebben doorgevoerd begonnen we echt scherp. Nadat we de slag op het middenveld begonnen te winnen kregen we volop kansen. Nadat Arda werd weggestuurd door Morris werd zijn schot geblokt en we kregen een aantal opgelegde kansen waaronder een keer of vier een-op-een met de keeper. De keeper keepte echter een wereldpartij en hield Lochem op de been. Wij kwamen ook een aantal keren goed weg, vooral uit corners kopte Lochem twee keer net naast en hun lostten ook een aantal goede schoten, maar wederom stond Tycho daar. Hoewel de tijd onze grootste tegenstander werd kregen we nog een aantal kansen en toen Joni een pass kreeg van volgens mij Morris door de lucht en zij de bal met een schitterende voetbeweging de bal meegaf aan Mootje had hij de 0-1 op zijn, voet maar wederom stond de keeper er. Met nog tien minuten te spelen gingen wij achterin een-op-een spelen en met een extra middenvelder gingen we alles of niks spelen. Met nog een minuut officiƫle speeltijd onderschepte Mootje de bal op het middenveld en omspeelde zijn tegenstander en loste een schot van een meter of twintig en die bal vloog loepzuiver over de keeper en onder de lat in het doel en we stonden met 0-1 voor. Het geloof bij Lochem was gebroken, maar ze bleven pushen om de gelijkmaker te maken, maar hadden niet gerekend op Aras die weg werd gestuurd en de 0-2 binnenschoot.

  En zo heeft het team de bekerfinale bereikt. Wat hebben ze gestreden en gevochten als een team. Onze complimenten, maar ook onze dank gaat uit naar de meegereisde supporters, dank jullie wel.

  Nog 1 wedstrijd winnen en het team heeft een beker gewonnen. En ik moet zeggen dat de tegenpartij zeer sportief was en dat het een leuke spannende wedstrijd was. P.s. ik heb niet iedereen genoemd, maar iedereen heeft zijn bijdrage geleverd.