• csv Apeldoorn reist aanstaande zaterdag af naar Bennekom voor een duel met de plaatselijke voetbalvereniging. De wedstrijd tussen de koploper en de runner-up van de tweede periode wordt afgewerkt op Sportpark De Eikelhof. Scheidsrechter W.B. de Jong fluit om 15.00 uur voor de aftrap. 

  Bennekom is bezig aan een uitstekende tweede periode en wist de laatste vier wedstrijden, waaronder die van afgelopen weekend tegen Woezik, in winst om te zetten. De rood-witten hebben na acht wedstrijden negentien punten verzameld. Ten opzichte van de twaalf wedstrijden in eerste periode behaalde de ploeg van hoofdtrainer Camiel Jager al zeven punten meer. Dit leidt in de reguliere stand tot een zevende plaats waardoor het winnen van de tweede periode belangrijk is om mee te mogen doen aan de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie. Het doelsaldo is +9 en Roy de Graaf is met tien competitiedoelpunten de clubtopscorer. Hij wordt gevolgd door Marlon Versteeg, die acht treffers produceerde.

  csv Apeldoorn staat tweede met 39 punten uit negentien wedstrijden. Koploper SDC Putten, dat veertig punten heeft na twintig wedstrijden, komt zaterdag niet in actie. In de tweede periode is de achterstand op Bennekom vijf punten, maar de rood-gelen speelden wel een wedstrijd minder. Afgelopen zaterdag werd in eigen huis met 2-1 gewonnen van asv Dronten. De Orderbosbewoners kwamen al na vier minuten op voorsprong door een eigen doelpunt. Een kwartier voor tijd scoorde Didier Martel uit een directe vrije trap de 2-0 en leek de wedstrijd beslist. In de slotfase werd het toch nog spannend toen de polderbewoners de aansluitingstreffer maakten, maar uiteindelijk werd de overwinning over de streep te getrokken. Met 43 doelpunten voor is de ploeg van Jan Kromkamp, samen met RKHVV, de meest scorende ploeg van de competitie. De negentien tegengoals is het minste aantal van de eerste klase G. 


  De thuiswedstrijd werd met 2-0 gewonnen door late goals van Kelly Joao en Laurence van den Enk.

  Overige wedstrijden speelronde 22:
  DUNO D - Woezik (14.30 uur)
  asv Dronten - DTS Ede (14.30 uur)
  WSV - NSC Nijkerk (18.00 uur)
  RKHVV - Bemmel (19.00 uur)
  De Bataven - Voorwaarts Twello (zo, 14.00 uur)
  SDC Putten is vrij

  Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? De wedstrijd is beknopt te volgen via X, voorheen Twitter. Daarnaast biedt Bennekom TV een livestream aan. In de loop van het weekend volgt wel het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren