• “Vanochtend werd ik op dezelfde manier wakker als altijd, maar toen we aankwamen op de club was het wel even wennen. Na negen maanden weer een wedstrijd op het programma en er waren allemaal mensen op het sportpark.” Met deze woorden begon Jan Kromkamp zijn analyse op de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen DUNO D.

  Op het veld leek het er niet op dat de rood-gelen moesten wennen na een periode van negen maanden zonder wedstrijden. Met bij vlagen uitstekend voetbal werd de Doorwerthse hoofdklasser met 4-1 verslagen. “Naast goed voetbal werd er keihard voor elkaar gewerkt en heb ik veel speelvreugde gezien”, vervolgt Kromkamp.

  “Daarnaast zit het fysiek goed in orde. We hebben negen maanden doorgetraind, ook toen het in tweetallen moest en het slecht weer was. De jongens hebben dat goed opgepakt. In de bespreking voorafgaand aan de wedstrijd heb ik tegen de spelers gezegd dat we al die trainingen hebben gedaan voor een dag als vandaag. Het is mooi om te zien dat het vele inhoud kweken direct zijn vruchten afwerpt.”


  Noah Tuasela in duel met Frank Wiafe.

  Vanaf de bank zag de hoofdtrainer dat Laurence van den Enk diep in de eerste helft in het strafschopgebied werd aangetikt. Lars Huber benutte vervolgens de strafschop feilloos. Daarvoor hadden de rood-gelen al meerdere kansen gehad. Onder andere nieuweling Cali Daniel zag een poging op het dak van het doel belanden.

  In de tweede helft maakte ook Nathan Greven zijn opwachting. Vier minuten na zijn debuut kopte Cedric Bultman een corner van Patrick Maneschijn hard binnen. Na de tweede treffer van de middag volgde een mindere fase van de Apeldoorners en maakte Clarence Hasselbaink de aansluitingstreffer.

  Na het rechten van de rug trokken de rood-gelen de wedstrijd toch naar zich toe. Huber bood met een fraaie actie Van den Enk een niet te missen kans en Maneschijn maakte de vierde treffer na een cornervariant.

  Aanstaande dinsdag komt eersteklasser Roda ’46 naar het Orderbos. Of Kromkamp dan een beroep kan doen op Greven is nog niet duidelijk. De aanvaller uit Zutphen moest een kwartier voor tijd het veld verlaten na een tik op het bovenbeen. Dario Tanda kan dan wel in actie komen. De middenvelder speelde na een ernstige knieblessure zijn eerste wedstrijd voor csv Apeldoorn en heeft daar een goed gevoel aan overgehouden.

  Na het oefenduel met Roda ’46 volgen er nog wedstrijden tegen Go Ahead Eagles O21, AGOVV en Vitesse O21. De opdracht is helder voor Kromkamp. “In deze wedstrijden moeten we net als vandaag lekker voetballen, plezier hebben en veel energie leveren. Daarna gaan we een paar weken op vakantie, maar weten de spelers wel wat ze mogen verwachten in het tweede blok waar we ons meer gaan richten op de details.”


  Dario Tanda aan de bal.

  csv Apeldoorn - DUNO D 4-1 (1-0)
  Scoreverloop: 40. Lars Huber 1-0 (strafschop), 49. Cedric Bultman 2-0, 67. Clarence Hasselbaink 2-1, 76. Laurence van den Enk 3-1, 88. Patrick Maneschijn 4-1

  Opstelling csv Apeldoorn: Daniël Krosse, Brian Karman, Fedde Dibbink, Cedric Bultman, Levi Tuasela, Dario Tanda (72. Lars Huber), Yorik Meijer, Lars Huber (46. Noah Tuasela), Laurence van den Enk (46. Patrick Maneschijn), Cali Daniel (72. Fedde Timmer), Fedde Timmer (46. Nathan Greven / 74. Laurence van den Enk)
  Afwezig: Dean Bredewolt, Hidde Eshuis, Thymo Brouwer, Delano Grootenhuis, Job Pothof, Nigel Michels

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek


  Nathan Greven zet een actie in.