• Om zeven minuten voor acht barstte er een spontaan feestje los op het met veel Apeldoorners gevulde Sportpark Woezik. Supporters en de voltallige selectie vonden elkaar juichend aan de rand van het veld. Belangrijkste oorzaak van het enthousiasme was het 2-2 gelijkspel van concurrent SDC Putten en de afgetekende 4-2 overwinning op laagvlieger Woezik. Slechts een bizar en nauwelijks voor te stellen scenario kan de Orderbosbewoners nog van de titel afhouden, maar er is waarschijnlijk niemand te vinden die daar nog in gelooft.

  De schrik sloeg de Apeldoornse supporters om het hart toen in de tweede minuut Woezik zowaar op een 1-0 voorsprong kwam. Van Apeldoorns balcontact was nog amper sprake geweest. Bart Schiks pakte het cadeautje graag uit.

  Jan Kromkamp: "De jongens wisten dat SDC Putten punten had laten liggen. We begonnen daardoor misschien wat aarzelend, terwijl we juist scherp moet zijn, uit de pressie moeten blijven en zuiver zijn in de passing. Gelukkig pakten we het daarna goed op met een tweetal mooie doelpunten."  In de achtste minuut stond Ilias Yadir aan het einde van een vlotlopende aanval. Zijn schot was doelman Eef Rutten te veel. Eerst kopte Sem Oerlemans rakelings naast en even later eindigde een kopbal van Laurence van den Enk op de vuisten van Rutten. Bruno van de Dungen schoot voorlangs en in de veertigste minuut bracht de op volle snelheid liggende Laurence van den Enk csv Apeldoorn aan de meer dan verdiende leiding: 1-2.

  In de tweede doorgang produceerde csv Apeldoorn direct al veel druk en ging op zoek naar de bevrijdende derde treffer. Die viel na tien minuten en ook deze keer was Kelly Joao de maker. Het was voor de technische staf van Apeldoorn het sein om gedurende het resterende deel maximaal te wisselen. Het was goed om te zien dat Cedric Bultman, na zijn vervelende hoofdblessure opgelopen in de wedstrijd tegen De Bataven, tien minuten kon laten zien dat hij weer volledig is hersteld. De mannen van Jan Kromkamp bleven de bovenliggende partij. Het werd 1-4 door opnieuw Kelly Joao en in de slotseconde deed Woezik nog wat terug: 2-4.

  Jan Kromkamp: "Aanstaande zaterdag kunnen we het bij WSV definitief afmaken. Daar gaan we doen wat we altijd doen. Met goed voetbal kansen proberen te creëren. Pluspunt van dit seizoen en daar hecht ik wel een beetje waarde aan, is dat we met respect voor de tegenstander spelen. Het geringe aantal kaarten is daar een prachtig bewijs van."  Woezik - csv Apeldoorn 2-4 (1-2)
  Scoreverloop: 2. Bart Schiks 1-0, 8. Ilias Yadir 1-1, 40. Laurence van den Enk 1-2, 55. Kelly Joao 1-3, 86. Kelly Joao 1-4, 90. Luc Verhoeven 2-4

  Scheidsrechter: dhr. V.L. Barrett
  Assistent-scheidsrechters: dhr. S.P.J. Verhagen, dhr. G. Lobeek

  Opstelling Woezik: Eef Rutten, Luuk Rossen, Lorenzo Rieken (62. Milan Bakker), Bas Elemans (46. Dennis Arts), Bob Rossen (77. Timo Wessels), Aidan Oubrie (73. David Doodeman Ollero), Luc Verhoeven, Danny Vos, Bart Schiks, Rick van der Maazen, Kevin Rokers
  Niet gebruikte wisselspeler: Mees Peters

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Bruno van den Dungen, Pieter van der Straten, Sem Oerlemans (84. Cedric Bultman), Rob Diderik, Ilias Yadir (65. Didier Martel), Jelle Macaré, Rik Vlutters (71. Rowan Lorist), Laurence van den Enk (65. Mehdi Bouhekan), Cem Köse (65. Nigel Michels), Kelly Joao
  Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Yorik Meijer

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek