• csv Apeldoorn speelt aanstaande zaterdag in eigen huis tegen DHSC. Het duel tegen de Utrechters werd, net als vijf andere wedstrijden, vorige week afgelast wegens een onbespeelbaar veld. In de vierde divisie B konden alleen Ajax - Huizen (2-1) en Swift - Flevo Boys (3-2) doorgang vinden. 

  csv Apeldoorn staat ondanks de nederlagen tegen hekkensluiters d’ Olde Veste ’54 (0-3) en Flevo Boys (2-1) nog steeds op de elfde plaats met 22 punten uit 21 wedstrijden. De voorsprong op de dertiende plaats (nacompetitie) werd wel verkleind naar twee punten en het gat met plaats vijftien (rechtstreekse degradatie) is drie punten. Afgelopen dinsdagavond werd de kwartfinale van de districtsbeker Oost bereikt door een 0-1 zege op SDC Putten. Jeremy Jonker zorgde in de 91e minuut voor de enige treffer.

  Tegenstander DHSC (DOS Holland Stichtse Boys Combinatie) is een fusieclub die in 2007 is ontstaan uit Stichtse Boys en DHC '04. Laatstgenoemde club is drie jaar eerder opgericht toen DOS en USV Holland met elkaar fuseerden. Sinds 2007 is DHSC opgeklommen vanuit de vierde klasse naar de vierde divisie. De club, gelegen aan de Thorbeckelaan in de wijk Ondiep, speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Wesley Sneijder. De recordinternational begon zijn voetballoopbaan bij DOS en is als co-voorzitter van de Raad van Advies nauw betrokken bij de club. Ook zijn broer Jeffrey (assistent-trainer) en zijn broertje Rodney (selectiespeler) maken deel uit van de club.

  DHSC staat op de derde plaats met 39 punten. De achterstand op koploper Eemdijk bedraagt elf punten. Eind november werd Ricky Testa La Muta na de 0-4 nederlaag tegen Eemdijk ontslagen. Tarik Divarci, technisch directeur bij de Utrechters, is tot het einde van dit seizoen interim-coach. Onder zijn leiding werden in 2023 tien punten behaald uit zes wedstrijden.  DHSC, dat al is uitgeschakeld in de districtsbeker, deelde twee weken geleden de punten met DETO: 1-1. Een week daarvoor won Huizen met 5-1 van de ambitieuze club, die volgens Divarci dit seizoen moet promoveren naar de derde divisie. Het doelsaldo van DHSC is +10 (46-36). Emre Bal en Yassine Tekfaoui namen beiden acht goals voor hun rekening.

  Op zaterdag 8 oktober 2022 pakte csv Apeldoorn in de uitwedstrijd tegen DHSC een verdiend punt tegen de toenmalige koploper. De Orderbosbewoners kwamen na drie minuten spelen al op 0-1 door Cem Köse. Nigel Michels vergrootte na een halfuur de marge. Deze voorsprong kon uiteindelijk niet worden vastgehouden waardoor het duel door goals van Emre Bal en Ismail Ouaddouh eindigde in 2-2.

  csv Apeldoorn - DHSC begint zaterdagmiddag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T. van Pelt. 

  Overige inhaalwedstrijden speelronde 22:
  AZSV - WV-HEDW
  SC Genemuiden - Eemdijk
  Buitenpost - SDV Barneveld
  Berkum - d' Olde Veste '54
  DETO - HZVV (dinsdagavond)

  Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? De wedstrijd is te volgen via ons twitterkanaal: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren