• Het is op woensdagmiddag al vroeg druk in de kantine waar vanaf 14.30 uur de eerste kinderen binnen druppelen met hun ouders. Het gaat om ongeveer dertig door Vitesse gescoute kinderen in de leeftijden JO8, JO9 en JO10 uit de hele regio. Natuurlijk verwelkomt Gert Bloemendal iedereen op een uiterst vriendelijke manier. Alle kinderen melden zich bij het secretariaat, bemand door de scouts van Vitesse.

  Op het hoofdveld hebben good old Leo van de Kraats en zijn assistenten alles al klaar gezet. Wat opvalt is, dat de kinderen niet hoeven te wachten tot 15.00 uur, maar direct mogen beginnen met het spelen van kleine partijtjes. Ouders nemen keurig plaats op de tribune of achter de reclameborden en laten hun kinderen lekker voetballen zonder zich ermee te bemoeien.

  Klokslag 15 uur beginnen de trainers van Vitesse, ondersteund door assistenten van de amateurclubs waar de spelers vandaan komen, met de oefenvormen. Namens csv Apeldoorn staat Henk Jan Schouten van der Velden op het veld. Clubfotograaf Wout van Zoeren is gevraagd om deze middag een mooie fotoreportage te maken die alle ouders gratis thuis ontvangen.

  Maar liefst drie spelertjes van csv Apeldoorn zijn door Vitesse uitgenodigd mee te trainen.

  Daan Koster (JO8-1), Stijn Neuteboom Spijker (JO8-1) en Luciano Bakker (JO10-1) genieten met volle teugen van de training. Veel kleine partijtjes, veel dribbelvormen met scoren op een groot doel en heel veel balcontacten later wordt de training om 16.15 uur afgesloten.

  Snel wordt alles keurig opgeruimd en keert iedereen huiswaarts. Volgende week woensdag zijn ze er weer!

  Klik hier voor meer foto's van Wout van Zoeren.

  Henk Jan Schouten van der Velden met Luciano Bakker, Daan Koster en Stijn Neuteboom Spijker.