• csv Apeldoorn en DTS Ede hebben zaterdagavond, in alweer de laatste competitiewedstrijd van dit succesvolle seizoen, de punten broederlijk gedeeld: 2-2. De technische staf van de Apeldoorners had besloten de vertrekkende spelers en diegenen die niet zo vaak gespeeld hebben een basisplaats te gunnen.

  Jan Kromkamp: "Die jongens die vaak op de bank zitten zijn hartstikke belangrijk geweest, want kampioen worden doe je echt met z’n allen en zo groot zijn de verschillen nu ook weer niet. We hebben een brede selectie en iedereen is tot het einde goed gemotiveerd gebleven. We hebben onze sportieve plicht gedaan en geprobeerd om dit duel winnend af te sluiten. Het was trouwens ons eerste gelijkspel in een thuiswedstrijd."


  DTS Ede vormde een erehaag voor de kampioen van de eerste klasse G.

  Al in de tweede minuut schoot 'Man of the Match' Didier Martel de Orderbosbewoners naar een 1-0 voorsprong. Zijn geplaatste vrije schop was te veel voor DTS Ede-doelman Franken. Amper tien minuten later zag scheidend scheidsrechter Steve Oosterkamp een strafschop in een botsing tussen doelman Nick Hofman en Frank Boers. Nehkomi Veldt schoot DTS Ede, in de rebound van de penalty, weer naast csv Apeldoorn: 1-1.

  DTS Ede ging in de tweede doorgang op zoek naar de voorsprong en was bij vlagen de betere ploeg. Toch kwam csv Apeldoorn aan de leiding en het was opnieuw Didier Martel die scoorde uit een vrije trap: 2-1. Een kwartier voor het einde zorgde Bilal Tmim voor de gelijke eindstand en daar had iedereen op het matig bezochte Orderbos wel vrede mee.

  De geblesseerde aanvoerder Yorik Meijer blikt nog even terug op dit seizoen: "We hebben het hele jaar goed gevoetbald, vooral in de tweede helft van de competitie. In het begin verloren we van de toppers tegen SDC Putten en RKHVV, maar in het tweede deel werd er overduidelijk van ze gewonnen. We hebben een brede selectie, zijn een echt team en we bleven maar winnen. Belangrijk is ook geweest dat diverse jonge spelers zich fantastisch hebben ontwikkeld en vaste waardes zijn geworden. Volgend seizoen in de vierde divisie moeten we proberen een stabiele middenmoter te worden en dan voorzichtig kijken of er misschien meer in zit. De vorige keer toen we in de vierde divisie speelden zaten er alleen maar zaterdagclubs in. Nu zitten er ook zondagsclubs bij. Ik heb daarom nog geen goed overzicht van de krachtsverhoudingen."


  Sem Oerlemans verdedigt Thom Stunnenberg.

  csv Apeldoorn - DTS Ede 2-2 (1-1)
  Scoreverloop: 3. Didier Martel 1-0, 11. Nehkomi Veldt 1-1, 65. Didier Martel 2-1, 76. Bilal Tmim 2-2

  Scheidsrechter: dhr. S. Oosterkamp
  Assistent-scheidsrechters: dhr. M.T. de Leest, dhr. T. Jaspers Faijer

  Opstelling csv Apeldoorn: Nick Hofman (86. Daniël Krosse), Pieter van der Straten, Cedric Bultman (82. Jeremy Jonker), Sem Oerlemans (82. Rob Diderik), Bruno van den Dungen, Didier Martel, Rowan Lorist, Timo Calot (70. Rik Vlutters), Nigel Michels, Mehdi Bouhekan, Kelly Joao (70. Laurence van den Enk)
  Niet gebruikte wisselspelers: Ilias Yadir, Cem Köse

  Opstelling DTS Ede: Robin Franken, Maarten van Steenbeek, Geert de Jong (46. Vico Brouwer), Roy Talsma (65. Shapoul Ali), Haikaz Vervaart (72. Huib Siefkes), Frank Boers (41. Thom Stunnenberg), Jesse Buikema, Manell Matulessy, Stijn Homburg, Chiel Willems, Nehkomi Veldt (72. Bilal Tmim)
  Niet gebruikte wisselspeler: Joris Bouter

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek