• Kampioen csv Apeldoorn speelt in de laatste speelronde van de eerste klasse G een thuisduel tegen DTS Ede. Waar de Edenaren door een reeks van vijf wedstrijden zonder zege zijn uitgespeeld, pakt csv Apeldoorn bij een overwinning naast het kampioenschap ook nog de tweede periode. Een mooie wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten. 

  csv Apeldoorn won vorige week met 2-3 bij WSV en sleepte daarmee de titel in de wacht. Al binnen vier minuten nam Ilias Yadir de openingstreffer voor zijn rekening waarna clubtopscorer Kelly Joao en Laurence van den Enk de marge voor rust wisten te vergroten. Na de thee maakte WSV er nog een echte wedstrijd van door snel twee keer te scoren, maar csv Apeldoorn wist de zege over de streep te trekken. Na afloop barstte er een groot rood-geel feest los dat later op de avond in het eigen clubhuis werd voortgezet met vele supporters en vrijwilligers die gedurende het seizoen een bijdrage hebben geleverd aan dit fraaie resultaat.

  Omdat runner-up SDC Putten met 2-1 verloor bij RKHVV is het gat met de Puttenaren zelfs opgelopen naar negen punten. De blauw-witten, die al een periodetitel op zak hebben, zullen komende zaterdag nog alle zeilen moeten bijzetten om de tweede plaats veilig te stellen. asv Dronten heeft namelijk hetzelfde puntenaantal (42) en RKHVV is genaderd tot twee punten. Beide ploegen azen op de tweede plaats aangezien die plek het recht geeft om de eerste ronde van de nacompetitie over te slaan. 

  SDC Putten is op dit moment de enige ploeg die zeker is van nacompetitie. Om de overige twee plekken wordt nog volop gestreden. csv Apeldoorn speelt hier een belangrijke rol in. Als csv Apeldoorn, koploper in de tweede periode met 26 punten, de periodetitel op haar naam schrijft, dan mogen naast SDC Putten de twee hoogst geklasseerde ploegen op de ranglijst zonder periodetitel zich opmaken voor het toetje. De een neemt de periode dan over van csv Apeldoorn en de ander ontvangt de derde periode op basis van de ranglijst. Als Bennekom, dat een punt minder en een slechter doelsaldo heeft, csv Apeldoorn passeert in de tweede periode, dan gaan zij met SDC Putten en alleen de hoogst geklasseerde ploeg op de ranglijst zonder periodetitel de nacompetitie in.

  De heenwedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

  Naast de strijd bovenin, is het ook in de staart van de ranglijst nog ongekend spannend. De eerste degradant is met Voorwaarts Twello al bekend, maar om de tweede degradatieplek komen met WSV, NSC Nijkerk en Woezik, dat afgelopen zaterdag met 2-3 won van DTS Ede, nog drie clubs in aanmerking. Momenteel staat Woezik op een directe degradatieplaats met negentien punten, maar NSC Nijkerk (ook negentien punten met een beter doelsaldo) en WSV (twintig punten) staan binnen handbereik. Twee van deze drie ploegen gaan samen met Bemmel de nacompetitie in. 

  Voor vijf ploegen staat er zaterdag niks meer op het spel. Zo zijn DTS Ede, De Bataven en DUNO D, dat op de laatste speeldag niet in actie komt, veilig, weet Bemmel al dat het zich moet gaan klaarmaken voor nacompetitie tegen degradatie en speelt Voorwaarts Twello komend seizoen in de tweede klasse.

  Overige wedstrijden speelronde 26 (allen om 18.00 uur):
  SDC Putten - WSV
  asv Dronten - NSC Nijkerk
  Bennekom - Bemmel
  Woezik - Voorwaarts Twello
  De Bataven - RKHVV
  DUNO D is vrij

  csv Apeldoorn - DTS Ede staat zaterdagmiddag onder leiding van de heer S. Oosterkamp. De 32-jarige arbiter fluit zijn laatste KNVB-wedstrijd. Hij wordt geassisteerd door de heren M.T. de Leest en T. Jaspers Faijer. Bloemzaad Verkeersopleidingen is de wedstrijdsponsor. Daan Koster is de Pupil van de Week. De wedstrijd is beknopt te volgen via X, voorheen Twitter: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  In verband met het Blue Light United Event (BLUE) wordt er van 23 tot en met 25 mei enorme drukte verwacht in en rondom het Orderbos. We raden iedereen dan ook aan om zaterdag met de fiets naar csv Apeldoorn te komen. Klik hier voor meer informatie.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren