• csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag met 5-1 gewonnen van tweedeklasser VVOP uit Voorthuizen en daarmee de volgende ronde in de districtsbeker Oost bereikt. Vooral in de eerste helft waren de Orderbosbewoners gedurende lange periodes de bovenliggende partij en werden er een handvol kansen en mogelijkheden gecreëerd. VVOP-doelman Freek van de Steeg liet in die periode zien een uitstekend doelman te zijn.

  Rond de twintigste minuut was het tweemaal kort achter elkaar raak. Eerst behandelde Cem Köse een voorzet van Laurence van den Enk naar waarde en enkele minuten later kopte Sem Oerlemans, uit een corner, het speeltuig fraai achter Van de Steeg: 2-0. Het mooiste doelpunt moest toen nog komen. Op slag van rust verdween een vrije schop van Rik Vlutters met uiterste precisie in de bovenhoek achter de vertwijfelend springende Van de Steeg: 3-0.

  Met een drietal rood-gele wissels gaf de tweede helft een ander beeld te zien. VVOP zocht waar mogelijk de aanval zodat het een gelijkopgaande strijd werd. Echt gevaarlijk werden de blauw-witten niet. De dadendrang leidde ertoe dat de mannen van Jan Kromkamp veel ruimte kregen en daar maar mondjesmaat gebruik van maakten.

  Een kwartier voor het einde viel binnen een paar minuten de definitieve beslissing. Eerst ronde Kelly Joao een snelle uitbraak via Laurence van den Enk en Bruno van den Dungen doeltreffend af en kort daarna kapte en draaide Nigel Michels zich knap vrij en liet hij de 5-0 aan tekenen. Dennis Hooijer was de maker van het VVOP-doelpunt. Eindstand: 5-1.


  Timo Calot wordt onder druk gezet.

  Nigel Michels: "Flevo Boys-uit in maart was mijn laatste wedstrijd. Ik had een scheur in de meniscus en dat moest geopereerd worden. Ik kreeg na die operatie elke keer een terugval, maar nu gaat het eindelijk weer goed. Ik voel geen pijn meer en kan alles weer doen. Conditioneel ben ik er nog niet, want een wedstrijd spelen is iets anders dan trainen. Ik heb erg veel zin in de competitie. We hebben een brede en sterke selectie en ik zal honderd procent moeten zijn om een basisplaats te veroveren. Dat ik in mijn eerste wedstrijd, sinds die lange en vervelende periode, een doelpunt maak, maakt het goede gevoel alleen maar beter."

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "Ik krijg in deze fase van de voorbereiding heel vaak de vraag wanneer ik met de sterkste elf ga spelen. Daar ben ik erg voorzichtig in. Om elf spelers drie keer in een week in belangrijke en intensieve wedstrijden te laten spelen lijkt me niet verstandig. Ik wil iedereen fris en fit houden, niet overbelasten en stel het elftal elke keer samen met die spelers die ik denk voor die wedstrijd nodig te hebben. Vanmiddag hebben we genoeg gecreëerd en hebben we vooral in de eerste helft hard gewerkt. Wat ik wel ontzettend vervelend vind, vooral voor hem, is dat Sem Oerlemans met een waarschijnlijk zware enkelblessure van het veld moest."


  Roderik Jongerius en Jan Kromkamp ondersteunen Sem Oerlemans.

  csv Apeldoorn - VVOP 5-1 (3-0)
  Scoreverloop: 21. Cem Köse 1-0, 24. Sem Oerlemans 2-0, 43. Rik Vlutters 3-0, 76. Kelly Joao 4-0, 78. Nigel Michels 5-0, 83. Dennis Hooijer 5-1

  Scheidsrechter: mevr. J.T.G. Vermeer
  Assistent-scheidsrechters: dhr. W.C.K. Vermeulen (csv Apeldoorn), dhr. A. van Meerveld (VVOP)
  Gele kaarten: 66. Bram Hulsbosch (VVOP)

  Opstelling csv Apeldoorn: Daniël Krosse, Pieter van der Straten, Cedric Bultman, Sem Oerlemans (57. Jeremy Jonker), Pook Descendre, Rik Vlutters (46. Jelle Macaré), Timo Calot, Didier Martel (46. Bruno van den Dungen), Laurence van den Enk, Cem Köse (57. Nigel Michels), Mehdi Bouhekan (46. Kelly Joao)
  Niet gebruikte wisselspelers: Damian Stiemer, Ruben Katerberg

  Opstelling VVOP: Freek van de Steeg, Sem van 't Land (46. Philip Geurts), Stef Overeem, Bas Overeem, Erwin van Puurveen (79. Roman Hut), Bram Hulsbosch, Tim van de Vis, Daan Witte (74. Matthijs van de Kamp), Tom van de Bunt (74. Giovanni Vermeulen), Dennis Hooijer, Niek Bos
  Niet gebruikte wisselspelers: Jarno van der Mooren, Tim Witte

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek