• csv Apeldoorn doet goede zaken tegen Bennekom

  11 mei 2022
 • csv Apeldoorn en Bennekom hebben dinsdagavond een aantrekkelijk en open duel afgeleverd. Beide teams zochten voortdurend de aanval en gingen vol voor de winst. De Orderbosbewoners werden uiteindelijk de winnaar, maar het duurde echter tot een kwartier voor het einde voor de zege, door een prachtig doelpunt van Sem Oerlemans, veilig werd gesteld en het Bennekoms verzet definitief werd gebroken.

  Jan Kromkamp: "We hadden wat personele problemen. Door de ziekte van Delano Grootenhuis en de blessure van Yorik Meijer – hij raakte geblesseerd tijdens de warming up, red. – moesten we improviseren op het middenveld en duurde het lang voordat we controle over de wedstrijd kregen. Vervanger Nathan Greven moest er later met een blessure van af. Sem Oerlemans verving hem uitstekend en zo kregen we definitief de controle terug. Dat Sem een kwartier voor tijd de bevrijdende derde goal maakte was hartstikke leuk natuurkijk. Het was druk op het Orderbos vanavond, die mensen zijn niet voor niets gekomen. Ze hebben een open en spannend duel gezien."

  De wedstrijd was nog maar een achttal minuten onderweg toen Maurice Kuppens het aluminium trof boven Dean Bredewolt. Aarzelend optreden in het Apeldoornse defensiehart zorgde voor de opgelegde kans. In de elfde minuut kwam csv Apeldoorn aan de leiding. Een fraaie combinatie over links, gevolgd door een slimme schijnbeweging van Lars Huber, bracht Laurence van den Enk alleen voor doelman Christian de Haan en het was 1-0.


  Fedde Dibbink komt negentig minuten in actie tegen Bennekom.

  Beide teams kregen kansen en mogelijkheden. Een schot van Lars Huber ging maar net voorlangs. Fedde Dibbink voorkwam met een uitstekend tackle een Bennekoms doelpunt en in de 34e minuut werd Huber onderuit geschoffeld in ‘de zestien’. Scheidsrechter Smit kende geen twijfel. Lars Huber zelf voltrok onberispelijk het vonnis: 2-0. De strijd leek beslist, maar Bennekom rechtte de rug en net voor de rust volgde een snelle aanval over veel schijven die eindigde bij Roy de Graaf, 2-1 en Bennekom was weer terug in de wedstrijd.

  De tweede doorgang kende aanvankelijk hetzelfde beeld als de eerste, aanvallend voetbal van beide teams met wisselende kansen en mogelijkheden. Zoals gezegd viel de beslissing een kwartier voor het einde. Na een prachtige actie bij de achterlijn, kwam het speeltuig voor de voeten van de instormende Sem Oerlemans, zijn harde knal gooide de wedstrijd definitief in het slot. Enkele minuten later trof Noah Tuasela nog de lat boven De Haan.

  Een glunderende Sem Oerlemans: "Ja, ik was blij dat ik weer een kans kreeg, dat had misschien vorige week al wel gekund, maar toen zat ik in Amerika. Die bal zat er lekker in. Na de actie van Lars zag ik de bal op me afkomen. Ik raakte ‘m lekker." Aanstaande zaterdagmiddag wacht csv Apeldoorn opnieuw een ‘finale’ wanneer DTS '35 uit Ede op bezoek komt.


  Patrick Maneschijn in duel met Mike Jansen.

  csv Apeldoorn - Bennekom 3-1 (2-1)
  Scoreverloop: 11. Laurence van den Enk 1-0, 35. Lars Huber 2-0 (strafschop), 44. Roy de Graaf 2-1, 76. Sem Oerlemans 3-1

  Scheidsrechter: dhr. D. Smit
  Assistent-scheidsrechters: dhr. E. Nachtegaal, dhr. M. de Leest
  Gele kaarten: 34. Mike Jansen (Bennekom), 66. Job Pothof, 71. Levi Tuasela (csv Apeldoorn)

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Noah Tuasela, Fedde Dibbink, Tijmen Luttikholt, Levi Tuasela, Nathan Greven (51. Sem Oerlemans), Job Pothof, Lars Huber (82. Nigel Michels), Patrick Maneschijn, Fedde Timmer, Laurence van den Enk (73. Hidde Eshuis)
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Yorik Meijer, Thymo Brouwer, Didier Martel

  Opstelling Bennekom: Christian de Haan, Judah Berefo (46. Noah Roethof), Mike Jansen, Just Berends, Wessel van Silfhout, Joris Klein Holte, Maurice Kuppens (81. Andreas Dusink), Fabian Beukhof, Roy de Graaf, Nick Stienstra, Jeffrey Rutgers
  Niet gebruikte wisselspelers: Mike Vermey, Xavie Tromp

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker
    
  Montage: Henk-Jan van Beek