• De 2-3 nederlaag tegen het Aaltense AZSV zorgde ervoor dat het behoud van het 'vierde divisieschap' nog alleszins zeker is, ook al omdat de concurrentie wel punten verzamelde. Toch begon het deze zaterdag zoals zoveel wedstrijden in de afgelopen tijd begonnen, een aanvallend csv Apeldoorn dat bovendien uitgespeelde kansen creĆ«erde en ook deze keer kon de parallel met de vorige wedstrijden worden getrokken: er werd niet gescoord.

AZSV deed dat in de 41e minuut wel. Een voorzet van de rechterflank werd door Chris Verheul tergend langzaam over Dean Bredewolt gekopt en het was 0-1. Tegen de veldverhouding in zoals ook AZSV trainer Dave de Jong in de nababbel toe gaf. "We hebben nog een kleine kans om via de vierde plaats in de eindrangschikking de nacompetitie te bereiken, dus we wilden er vol voor gaan. De eerste helft was van onze kant erg slecht en we mochten onze handjes dicht knijpen. Qua kansenverhouding was Apeldoorn gewoon beter."

Jeremy Jonker moest zich al in de veertiende minuut, geblesseerd, laten vervangen door Cedric Bultman. Zijn hand ging naar de achterkant van het bovenbeen en dat betekent in veel gevallen een hamstringblessure. Met Jonker verdween er bovendien een stuk dreiging vanaf de rechterkant. In de 26e minuut claimden de Orderbosbewoners een strafschop wegens 'hands in de zestien'. Scheidsrechter Jensch deelde deze mening niet en hij beslist, ook deze middag.

In het begin van de tweede doorgang bleek het tegendoelpunt lang door te werken bij de mannen van Jan Kromkamp. De trainer over die periode: "We kwamen wat moedeloos uit de kleedkamer. Juist als het uitzichtloos voelt en lijkt, moet je toch tot het uiterste blijven gaan. Ik snap heel goed dat dat moeilijk is, maar toch. Het kan altijd kantelen."

Het was inderdaad in de tweede helft een vlakke en matige partij die alleen rond de zeventigste minuut een doelpuntrijke uitbarsting kende. Eerst vergrootte AZSV de score met twee doelpunten naar 0-3. Kromkamp: "Een doelpunt tegen krijgen uit een ingooi, dat mag natuurlijk niet ook al om dat we van tevoren het risico hadden aangegeven."

csv Apeldoorn rechtte nog een keer de rug en via een fraaie treffer van de goed ingevallen Mehdi Bouhekan en een doelpunt van Cem Kƶse leek plotseling alles weer mogelijk. csv Apeldoorn claimde nog een strafschop omdat Rik Vlutters onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. Arbiter van dienst Jensch, die wel erg vaak vanuit de middencirkel de wedstrijd leidde, was andermaal onvermurwbaar. De Aaltenaren speelden het duel geroutineerd uit en zo bleef bleef het 2-3. Dat was heel jammer natuurlijk, maar onverdiend kon het niet worden genoemd.

csv Apeldoorn - AZSV 2-3 (0-1)
    Scoreverloop: 41. Chris Verheul 0-1, 65. Siep Rompelaar 0-2, 69. Niek te Veluwe 0-3, 70. Mehdi Bouhekan 1-3, 72. Cem Kƶse 2-3

Scheidsrechter: dhr. J. Jensch
    Assistent-scheidsrechters: dhr. W. Smit, dhr. S. Goelema
    Gele kaarten: 54. Delano Grootenhuis (csv Apeldoorn), 57. Bram Rensing (AZSV)
    Rode kaart: 90+7. Jan Michels (csv Apeldoorn)

Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jelle MacarƩ, Jeremy Jonker (14. Cedric Bultman), Jasper Verstraten, Sem Oerlemans, Ruben Katerberg (46. Rik Vlutters), Yorik Meijer, Didier Martel (85. Timo Calot), Delano Grootenhuis, Cem Kƶse, Laurence van den Enk (66. Mehdi Bouhekan)
    Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Rob Diderik, Pook Descendre

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Ferran Mombarg, Bram Rensing (85. Nick van Breugel), Sebastian Navis (60. Koen Maatkamp), Niek te Veluwe, Yordi Orriƫns, Siep Rompelaar (86. Max Rensink), Chris Verheul, Rik van der Eerden
    Niet gebruikte wisselspelers: Boet Ligtenberg, Tren Wille