• Het is csv Apeldoorn zaterdagavond niet gelukt om tegen rodelantaarndrager Voorwaarts Twello de drie punten mee naar Apeldoorn te nemen. Lang leek het er zelfs op dat Voorwaarts de eerste overwinning van dit seizoen kon noteren. Een heftig omstreden strafschop, door Kelly Joao in de 94e minuut onberispelijk binnengeschoten, voorkwam erger. Zo viel na bijna honderd minuten voetbal een 1-1 stand te noteren.

  Alleen in het begin van de eerste helft was er sprake van aanvallende Twellose activiteit, daarna trokken de mannen van Jan Kromkamp langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe.

  Er ontstonden kansjes en mogelijkheden voor Cem Köse en Mehdi Bouhekan. De grootste kans was echter voor Jeremy Jonker die alleen voor Voorwaarts-doelman Patrick ter Mate verscheen. Met een uiterste krachtsinspanning voorkwam de goalie een zeker schijnend doelpunt.  In de tweede doorgang werd het Apeldoornse overwicht groter en groter, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit allemaal niet. Voorwaarts bleef relatief makkelijk overeind. In de 75e minuut kwam Voorwaarts onverwachts aan de leiding. Een vrije trap werd door de Apeldoornse sluitpost slecht verwerkt. Het was Dani Hasic die het laatste zetje gaf: 1-0.

  Jan Kromkamp reageerde onmiddellijk door Cedric Bultman als stormram in te brengen. De druk werd verder opgevoerd en Voorwaarts moest steeds verder terug. Laurence van den Enk kreeg een open kans en een hard schot van Yorik Meijer was een prooi voor doelman Ter Mate. In de 93e minuut ging Ilias Yadir over de knie bij een Voorwaarts-verdediger. Scheidsrechter Serik gaf hiervoor een strafschop. Zo zorgde Kelly Joao ervoor dat er toch nog een puntje mee terugging naar het Orderbos: 1-1.

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: ”Uiteindelijk ben je toch nog een beetje blij met een punt. Ik had vooraf gewaarschuwd dat het een lastige wedstrijd zou worden. Ze strijden voor hun laatste kansen. Na vorige week had ik de spelers ook op het hart gedrukt, dat ze nederig moeten zijn en hard moeten werken en dat ze respect moeten hebben voor de tegenstander en bovendien moet je laten zien dat je goed kan voetballen. We hebben er wel hard voor gewerkt vanavond en hebben zeker na het doelpunt geprobeerd de schade te herstellen. Het moet ook een beetje mee zitten. Er was zeker in de tweede helft best wel veel dreiging. Natuurlijk is het jammer dat we niet hebben gewonnen, maar ik kijk naar het grote plaatje. We trainen hard en goed en spelen goed voetbal en uiteindelijk worden we daar voor beloond, daar geloof ik zeker in.”  Voorwaarts Twello - csv Apeldoorn 1-1 (0-0)
  Scoreverloop: 75. Dani Hasic 1-0, 90+4. Kelly Joao 1-1 (strafschop)

  Scheidsrechter: dhr. D. Serik
  Assistent-scheidsrechters: mevr. R.S. Vermeer, dhr. J.F. Koenderink
  Gele kaarten: 45+3. Koen de Hullu, 90. Bruce Schotman, 90+3. Jort Rood, 90+3. Patrick ter Mate (Voorwaarts Twello), 72. Jelle Macaré, 82. Cedric Bultman (csv Apeldoorn)

  Opstelling Voorwaarts Twello: Patrick ter Mate, Paul Eijkelenkamp, Koen de Hullu, Ezra Wattimena, Marcus van Geelen (29. Thijs Ploeg), Ivo Spanjers (6. Dani Hasic), Bruce Schotman, Pieter Huis in 't Veld, Nick Linthorst, Jort Rood, Patrick ter Mate, Nino Wattimena
  Niet gebruikte wisselspelers: Daan Huiskamp, Luca Jansen, Daan Verheul, Myles Krijgsman, Pim Wolbers

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker, Pieter van der Straten (75. Cedric Bultman), Ruben Katerberg, Bruno van den Dungen, Yorik Meijer, Jelle Macaré, Ilias Yadir, Kelly Joao, Cem Köse (83. Nigel Michels), Mehdi Bouhekan (62. Laurence van den Enk)
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Sem Oerlemans, Timo Calot, Didier Martel

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren 
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek