• csv Apeldoorn versloeg Berkum verdiend met 2-1 en vond om kwart voor vijf zichzelf terug op de zevende plaats van de ranglijst. Assistent-trainer Jan Michels: "Ja, we staan gewoon op de zevende plaats en maar liefst negen punten van de plek waar je aan het einde van de competitie absoluut niet wil staan, geweldig toch?"

  Nadat Sinterklaas de aftrap had gedaan (dat de goedheiligman daar tijd voor heeft in deze drukke tijden?) en pupil van de week Fatih Celik Berkum-doelman Huib Veurink voor de eerste keer had gepasseerd, ontspon zich een gelijkopgaande strijd waarin de eerste echte kans voor de Zwollenaren was.

  De Orderbosbewoners trokken langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe. In de twintigste minuut was het raak. In een onoverzichtelijke situatie hield 'Man of the Match' Yorik Meijer het hoofd koel. Met een fraai hakje verschalkte hij doelman Veurink: 1-0. De mannen van Jan Kromkamp hielden controle over de wedstrijd. In de 33e minuut kreeg Berkum een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Dean Bredewolt redde op de doellijn. Wat over bleef was een corner die niets opleverde.

  Berkum was in de tweede doorgang vast besloten om de aansluitingstreffer te maken en al in de 47e minuut ging Frank van den Burg alleen op Bredewolt af. Het resultaat was slechts een hoekschop. Nadat de eerste voorzichtige Zwolse storm was geluwd, was het opnieuw csv Apeldoorn dat het ritme van de wedstrijd bepaalde. Berkum had wel wat meer balbezit, maar zoals trainer trainer Arno Hoekstra het verwoordde: "We misten vandaag de scherpte."


  De opkomst met Sinterklaas en de pupil van de week voorop.

  Een half uurtje voor het einde viel Delano Grootenhuis in en met zijn (bijna) eerste balcontact zette de kleine middenvelder csv Apeldoorn op een 2-0 voorsprong. Jeremy Jonker bereikte andermaal de achterlijn en bediende Nathan Greven. Greven zag Grootenhuis op de strafschopstip vrij staan. 2-0.

  Het leek een gelopen koers, maar toen Chris van der Meulen in de 89e minuut met een afstandsschot Berkum terug in de wedstrijd bracht, werd het toch nog (heel) even spannend. Maar met de ervaringen uit voorgaande duels hielden de rood-gelen simpel stand.

  Assistent-trainer Jan Michels: "Dit was voor mijn gevoel een zespuntenwedstrijd. Wanneer je dan wint geeft dat een goed gevoel. Het stond gewoon goed vandaag. In de tweede helft hadden we weg moeten lopen naar 3-0 en dan wordt het door het doelpunt van Chris van der Meulen toch nog even spannend. Ik heb bovendien goede invalbeurten gezien. Al met al positief!"

  Jeremy Jonker: "Het bevalt me wel op de rechtsbackpositie. Ik maak meer deel uit van de aanval dan wanneer ik centraal speel. Ik heb nu meer de ruimte. Ik voel me er wel prettig bij."


  Yorik Meijer in duel met Ivar Nijboer.

  csv Apeldoorn - Berkum 2-1 (1-0)
  Scoreverloop: 20. Yorik Meijer 1-0, 65. Delano Grootenhuis 2-0, 89. Chris van der Meulen 2-1

  Scheidsrechter: dhr. R.W de Wit
  Assistent-scheidsrechters: dhr. M. van Tent, dhr. R.M. de Rooi
  Gele kaarten: 54. Fedde Timmer, 90. Jasper Verstraten (csv Apeldoorn)

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jeremy Jonker (84. Sem Oerlemans), Jelle Macaré, Ruben Katerberg, Levi Tuasela, Jasper Verstraten, Yorik Meijer, Rik Vlutters, Fedde Timmer (62. Delano Grootenhuis), Cem Köse, Nathan Greven (76. Laurence van den Enk)
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Tijmen Luttikholt, Job Pothof, Cedric Bultman

  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Frank van den Burg, Robert Talens (25. Bjorn Bakker), Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis (40. Hermen Dam), Boaz Rahajaan, Mike van Eekeren, Ivar Nijboer, Bas van Wijnen (71. Marc van der Meulen), Chris van der Meulen, Twan Knul (46. Giorney Rojer)
  Niet gebruikte wisselspeler: Jasper de Visser

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Camera: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek