• Als csv Apeldoorn de eerste twintig minuten tegen het Amsterdamse Swift ongeschonden door is gekomen en zich langzaam maar zeker terug knokt in de wedstrijd, begint heel langzaam het besef te groeien dat er deze zonnige, maar ijskoude zaterdagmiddag misschien wat te halen valt.

  Het ijzersterke begin van de tweede doorgang zorgt er voor dat de hoop omslaat en verandert in de overtuiging dat het kan en als Rik Vlutters dan in de laatste seconde van de 77e minuut een vlotlopende aanval uiterst precies en doeltreffend afrondt lijkt de verrassing compleet. De laatste tien minuten verlopen onder hoogspanning, maar het blijft 0-1 en de eerste overwinning in een uitwedstrijd is daar!

  Het begin van de wedstrijd is volledig voor Swift en het mag een wonder heten dat er niet gescoord wordt, vooral Fidel Yilmaz is enkele keren dicht bij de openingstreffer. Pas na een twintigtal minuten worden de Orderbosbewoners gevaarlijk. In de dertigste minuut is Jeremy Jonker gevaarlijk en even later ziet Delano Grootenhuis de Swift-doelman ver voor zijn doel staan. Hij bedenkt zich niet en haalt uit. De doelman komt te laat, maar de bal gaat net naast.

  De mannen van Jan Kromkamp vliegen in de tweede helft uit de startblokken en zetten Swift stevig onder druk. Rik Vlutters en Levi Tuasela hebben beiden de kans op de openingstreffer. In de 73e minuut is het andermaal Yilmaz die een uitgelezen kans laat liggen. Even later stopt Swift-doelman Van der Meer een vlammend schot van Jeremy Jonker en in de rebound mist Fedde Timmer. Het blijkt de voorbode te zijn van de winnende treffer. Een vlotlopende aanval eindigt na een goede actie van Cem Köse bij Rik Vlutters die de bal, in de loop, vol op de wreef neemt en Van der Meer volstrekt kansloos maakt: 0-1.

  Jelle Macaré: "Ik ben blij en ook wel opgelucht. Swift heeft in het eerste kwartier veel kansen gehad en ook in de tweede helft waren ze soms gevaarlijk. Gelukkig stond het verder goed en konden we de problemen voetballend oplossen. De laatste tien minuten waren spannend, maar we hebben het goed uitgespeeld."

  csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "We hebben best wel last gehad van het veld. Het was glad en nat. De eerste helft ging moeizaam. We hadden moeite met het tempo en leden te veel balverlies. In de tweede helft ging het na een kleine aanpassing een stuk beter en gingen we er in geloven, kwamen we er steeds beter in en gingen we beter voetballen. Ik ben erg blij met de drie punten."

  Dinsdagavond speelt Apeldoorn in Heino om 20.00 uur een bekerwedstrijd tegen Heino 2 en zaterdagmiddag komt Berkum naar het Orderbos.

  Swift - csv Apeldoorn 0-1 (0-0)
  Scoreverloop: 77. Rik Vlutters 0-1

  Scheidsrechter: dhr. R. Groenewegen
  Assistent-scheidsrechters: dhr. T.R. Leussink, dhr. M. Schuurman
  Gele kaarten: 90+5. Floris Burgers (Swift)

  Opstelling Swift: Reno van der Meer, Raymond Manuputty (71. Teun van Zweden), Raj van Pareren, Tiemen van Hezel, Samu Siemens, Bas Maljaars (86. Bram van der Heijden), Floris Burgers, Sammy Gemmel (74. Daan Siegerist), Carlos Groen, Fidel Yilmaz, Daan Driever (86. Dylan van den Boogaard)
  Niet gebruikte wisselspelers: Ryan Pronk, Michael van Kerkwijk

  Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt, Jeremy Jonker, Jelle Macaré, Ruben Katerberg, Levi Tuasela, Jasper Verstraten (46. Nigel Michels), Yorik Meijer, Rik Vlutters, Delano Grootenhuis, Cem Köse, Nathan Greven (70. Fedde Timmer)
  Niet gebruikte wisselspelers: Daniël Krosse, Laurence van den Enk, Noah Tuasela, Job Pothof, Cedric Bultman

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman

  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek