• csv Apeldoorn zette zaterdagmiddag in het duel met asv Dronten vanaf de aftrap meteen 'hoog druk', zoals dat zo mooi heet. Het bracht de gasten in grote problemen. Eerst verdween een hard schot van Rob Diderik nog in het zijnet, maar even later bezweek de Drontense defensie onder die druk en bracht een eigen doelpunt van Rémon Kroes de Orderbosbewoners aan de leiding.

  Kelly Joao schoot in de negende minuut maar net voorlangs en in de achttiende minuut werd het speeltuig met grote moeite van de doellijn gehaald. Kortom, het was in de eerst helft voornamelijk csv Apeldoorn wat de klok sloeg. De polderbewoners gingen langzamerhand wel wat meer meedoen, maar tot grote en uitgespeelde kansen leidde het niet. Cem Köse kreeg in de 38e minuut een uitgelezen kans om de op dat moment zeker verdiende 2-0 aan te tekenen. Voor een letterlijk leeg en verlaten doel ging de bal naast.


  Kelly Joao in balbezit.

  In de tweede doorgang zag het publiek een aanvallender asv Dronten. De jonge csv Apeldoorn-defensie bleef echter relatief eenvoudig overeind. Ruim vijfhonderd toeschouwers hadden de moeite genomen om op deze zonnige zaterdag naar het Orderbos te komen tijdens de reünie van de Balkonside. De fanatieke aanhang zag dat de Drontenaren wel wat meer balbezit hadden, maar dat het amper gevaar opleverde. Aan de andere kant moest asv Dronten-doelman Jordy Verburg tot driemaal toe handelend optreden om te voorkomen dat het enerverende en bij vlagen aantrekkelijke duel vroegtijdig werd beslist. In de 77e minuut mocht invaller Didier Martel een vrije schop nemen. Zijn 'streep' was Verburg te machtig en gaf de mannen van Jan Kromkamp de zekerheid dat het deze middag wel weer goed zou komen. Het was alweer de derde keer op rij dat Martel na een uitstekende invalbeurt scoorde.

  Didier Martel: "Ik weet van mezelf dat ik een goed schot heb, de bal zwabbert altijd een beetje. Hij zat er lekker in. We waren het betere team vandaag en op de overwinning is dan ook niets af te dingen."


  Jelle Macaré toornt boven iedereen uit.

  asv Dronten leek compleet van slag, maar mede dankzij een sterke invalbeurt van Rihairo Meulens kwam in de 88e minuut de spanning heel even weer terug. Yordi Schols zorgde voor de 2-1. In de hectische laatste minuten kreeg csv Apeldoorn, doordat asv Dronten sterk aandrong, nog een handvol mogelijkheden om de score te verhogen. Dat gebeurde niet, maar dat deed niet af dat door de zege de Orderbosbewoners nog steeds op titelkoers liggen.

  Jan Kromkamp: "We hadden niet verwacht dat ze met vijf achterop zouden spelen. We hadden afgesproken snel druk te geven en dat pakte goed uit. Het is jammer dat we in de eerste helft niet meer afstand hebben genomen. In de tweede helft kwamen zij wat meer op onze helft. Wij kregen het wat moeilijker omdat we te snel de 'lange bal' speelden. We hebben verdiend gewonnen en we gaan door met waar we goed in zijn."

  csv Apeldoorn - asv Dronten 2-1 (1-0)
  Scoreverloop: 4. Rémon Kroes 1-0 (eigen doelpunt), 77. Didier Martel 2-0, 88. Yordi Schols 2-1

  Scheidsrechter: dhr. I. Groothuismink
  Assistent-scheidsrechters: dhr. B. Allioui, dhr. K. Kisters
  Gele kaarten: 6. Yorik Meijer, 39. Jeremy Jonker (csv Apeldoorn), 76. Laurens Brouwer, 90+2. Niek Telgen (asv Dronten)

  Opstelling csv Apeldoorn: Damian Stiemer, Jeremy Jonker, Pieter van der Straten, Ruben Katerberg, Rob Diderik, Yorik Meijer, Jelle Macaré, Rik Vlutters (62. Ilias Yadir), Laurence van den Enk (69. Didier Martel), Cem Köse (69. Nigel Michels), Kelly Joao (86. Mehdi Bouhekan)
  Niet gebruikte wisselspelers: Nick Hofman, Sem Oerlemans, Rowan Lorist

  Opstelling asv Dronten: Jordy Verburg, Kelson Raven, Niek Telgen, Laurens Brouwer, Rémon Kroes, Yanick Leichtenberg, Jeremy de Graaf (65. Rihairo Meulens), Jodi de Boer (32. Dylan van der Stoel), Martijn Timmer (65. Maikel Bosch), Yordi Schols, Pim Breukelman
  Niet gebruikte wisselspelers: Dave van Velthoven, Arwen Witkamp, Mark Veldman

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV
    Beelden: Eric Spijker
    Montage: Henk-Jan van Beek