• Op de agenda stond een wedstrijd tegen de beloften van Vitesse op het programma. Op het laatste moment haakten de Arnhemmers echter af en even leek csv Apeldoorn zonder tegenstander te zitten. Gelukkig kende iemand het bestaan van het Regioteam Arnhem. Dat is een groep spelers die aan het einde van het seizoen in conditie willen blijven en wedstrijden spelen, omdat ze dat niet bij hun eigen club kunnen. Het niveau is hoog met spelers van onder andere DOVO en Achilles ’29. Zo werd er bijvoorbeeld gewonnen van Duno D. en TEC uit Tiel.

Wouter Schep verrichtte de aftrap als onderdeel van zijn vrijgezellenfeest.

Wanneer in een wedstrijd beide teams de intentie hebben om aan te vallen, ontstaat er bijna als vanzelf een open en aantrekkelijk duel. Zo ook zaterdagmiddag. Al in tweede minuut moest Apeldoorn-doelman Dean Bredewolt gestrekt naar de hoek om een vlammend schot buiten de palen te houden. De toon was gezet. Beide tams kregen kansen en mogelijheden. Rond het halfuur trokken de mannen van Jan Kromkamp het initiatief meer en meer naar zich toe. Dat resulteerde in aantal kansen voor Fedde Timmer, Cali Daniel en Dario Tanda.

In de 38e minuut kwam de 1-0 op het scorebord. Fedde Timmer was van dichtbij de maker en net voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Tulen viel de 2-0. Weer was Fedde Timmer erbij betrokken. Hij bediende Cali Daniel op maat en de spits verdubbelde de voorsprong.

Fedde Timmer, direct betrokken bij drie doelpunten, verstuurt een pass.

Met maar liefst zes wissels begon csv Apeldoorn aan de tweede helft. Aan het wedstrijdbeeld veranderde nauwelijks iets. Waarmee andermaal aangetoond werd dat de Orderbosbewoners over een brede selectie beschikken. In de 51e minuut liet Laurence van den Enk de 3-0 aantekenen. Zo rond de zestigste minuut vielen er binnen enkele minuten drie doelpunten. Nadat eerst nog een strak schot via de onderkant van de lat terug stuiterde in het veld, viel in de 63 minuut de 3-1. Vanaf de aftrap was het opnieuw Laurence van den Enk die de marge op drie bracht en weer een minuutje later scoorden de ‘Arnhemmers’: 4-2. Het bleef een open wedstrijd tot het moment dat Laurence van den Enk met zijn derde doelpunt (een loepzuivere hattrick!) de wedstrijd definitief op slot gooide.

Bij het verlaten van het sportpark kwam ik hoofdtrainer Jan Kromkamp tegen en ik vroeg hem of hij zich bewust was van het feit dat er sinds het bijzondere seizoen 2020-2021, in de (gemankeerde) competitie, in de bekerwedstrijdenen en in de oefenpotjes, geen enkele wedsrtrijd werd verloren. Aan de grote grijns op zijn gezicht zag ik dat hij dat heel goed wist.

Fedde Dibbink verdedigt zijn directe tegenstander.

csv Apeldoorn - Regioteam Arnhem 5-2 (2-0)
    Scoreverloop: 38. Fedde Timmer 1-0, 43. Cali Daniel 2-0, 51. Laurence van den Enk 3-0, 63. Regioteam Arnhem 3-1, 64. Laurence van den Enk 4-1, 66. Regioteam Arnhem 4-2, 83. Laurence van den Enk 5-2

Opstelling csv Apeldoorn: Dean Bredewolt (46. Daniël Krosse), Fedde Dibbink (74. Cedric Bultman), Cedric Bultman (46. Hidde Eshuis), Yorik Meijer, Levi Tuasela, Dario Tanda (46. Job Pothof), Delano Grootenhuis, Lars Huber (46. Noah Tuasela), Patrick Maneschijn (46. Nathan Greven), Cali Daniel (46. Laurence van den Enk), Nigel Michels (11. Fedde Timmer)

Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
    Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
    Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
    Samenvatting: csv Apeldoorn TV
      Camera: Eric Spijker
      Montage: Henk-Jan van Beek