• Het belangrijkste van een bekerwedstrijd is het bereiken van de volgende ronde. Dat ging ook dinsdagavond op, toen de mannen van Jan Kromkamp op bezoek waren bij de tweede uitgave van vierdedivisionist Heino. Na negentig minuten stond er een magere 0-1 op het scorebord. Dat was zeker verdiend, maar het hield niet over.

  De technische staf van de rood-gelen had voor deze wedstrijd veel speelminuten ingeruimd voor spelers die niet altijd in de basis staan. Dat pakte vooral in de eerste helft goed uit. In de zestiende minuut werd Laurence van den Enk in de diepte aangespeeld. De snelle spits ging alleen op de Heino-doelman af en legde de bal af op Fedde Timmer. Timmer zette met een beheerst schot in de bovenhoek csv Apeldoorn op een 0-1 voorsprong. Even later kopte Cedric Bultman maar net naast.

  Rond de veertigste minuut ontstond de enige grote kans van de wedstrijd voor het dappere Heino. Twee keer de paal en een voortreffelijke reactie van doelman Daniël Krosse voorkwamen, met een klein beetje geluk, de gelijkmaker. Een fraaie boogbal van Job Pothof verdween achter de Heino-doelman, maar vond geen genade in de ogen van de arbiter van dienst.


  Cedric Bultman gaat een luchtduel aan.

  In de tweede doorgang probeerde Heino de achterstand te niet te doen. Dat leverde wel veel balbezit op, maar echt gevaarlijk wilde het maar niet worden. In het laatste kwartier speelde Heino alles of niets en kregen de Orderbosbewoners een handvol uitgelezen countermogelijkheden om de score flink te verhogen. Dat gebeurde niet, ook al omdat de Heino-doelman in een uitstekende vorm verkeerde, de lat een sta-in-de-weg was en er opnieuw een doelpunt werd geannuleerd omdat de (club)grensrechter, waarschijnlijk als enige, buitenspel had gezien. Bovendien was de scherpte er bij de Apeldoornse aanvallers wel van af. Het was en bleef derhalve 0-1 en daarmee bekert csv Apeldoorn een ronde verder en vervolgt het 'the road to the final'!

  Heino 2 - csv Apeldoorn 0-1 (0-1)
  Scoreverloop: 16. Fedde Timmer 0-1

  Scheidsrechter: dhr. R.J.A. Veltmaat
  Assistent-scheidsrechters: dhr. T. Vos (Heino), dhr. J.L. te Loo (csv Apeldoorn)
  Gele kaarten: 31. Fedde Timmer, 45+5. Cem Köse, 90+5. Yorik Meijer (csv Apeldoorn)

  Opstelling Heino 2: Ivan Kaniuchka, Tycho Wichink Kruit (61. Hidde Smeenk), Jort Kamphof, Bram Eijkelkamp, Jesse Mansier (61. Chiel van 't Einde), Max Eijkelkamp (75. Jasper Smeenk), Joppe Groenewoud, Brenden Hengeveld, Niels Eijkelkamp (61. Coen Bruggink), Daan van den Eykel (77. Nick Holsappel), Robin Groote Schaarsberg
  Niet gebruikte wisselspeler: Mylo Coers

  Opstelling csv Apeldoorn: Daniël Krosse, Jeremy Jonker (46. Noah Tuasela), Cedric Bultman, Tijmen Luttikholt, Levi Tuasela, Job Pothof (68. Sem Oerlemans), Nigel Michels (37. Delano Grootenhuis), Rik Vlutters (46. Yorik Meijer), Didier Martel (78. Nathan Greven), Fedde Timmer, Laurence van den Enk
  Niet gebruikte wisselspelers: Dean Bredewolt, Cem Köse

  Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
  Foto's: wozopro.nl | Wout van Zoeren
  Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek


  Laurence van den Enk met een doelpoging.