• Met nog vier speelrondes te gaan is de beslissende fase in de eerste klasse G aangebroken. csv Apeldoorn start de maand mei aanstaande zaterdag met een thuiswedstrijd tegen het Doorwerthse DUNO D. Om 15.00 uur gaat de bal rollen op het Orderbos.

  DUNO D is de nummer acht van de ranglijst. De blauw-witte formatie, dat 21 keer in actie kwam en op de laatste speeldag vrij is, won acht keer, speelde zes keer gelijk en verloor zeven duels. In totaal leverde dit dertig punten op, maar wegens ongeregeldheden na afloop van de uitwedstrijd bij asv Dronten moest er een punt worden ingeleverd.

  Na een mindere eerste periode met veertien punten uit twaalf wedstrijden heeft de ploeg van scheidend hoofdtrainer Mohammed Mouhouti in de tweede periode al meer punten verzameld. Met de winterse versterkingen Sherwin Grot, Cedric Badjeck en Marco Kooijmans in de gelederen wordt momenteel de derde plek bezet met zestien punten uit negen wedstrijden. De achterstand op Bennekom, dat ook negen wedstrijden speelde, is drie punten. csv Apeldoorn heeft zeventien punten na acht duels.

  DUNO D, dat in de afgelopen speelronde met 5-2 wist te winnen van Woezik, maakt dus nog kans op de tweede periode. Echter moet de achtste plaats dan wel worden behouden gezien het feit dat de negende, tiende en elfde plaats aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent voor degradatie naar de tweede klasse. Bemmel, dat de negende plaats bezet, heeft 26 punten verzameld uit twintig wedstrijden en heeft dus nog een wedstrijd meer te gaan ten opzichte van DUNO D.


  Rob Diderik in actie in de uitwedstrijd tegen DUNO D.

  csv Apeldoorn wist op 20 april met 1-3 te winnen van Bennekom en is nu koploper met 42 punten uit twintig wedstrijden. SDC Putten, dat niet in actie kwam, heeft twee punten minder. DTS Ede en asv Dronten speelden onderling gelijk en hebben beiden 36 punten.

  Met 46 doelpunten voor en twintig tegen beschikt hoofdtrainer Jan Kromkamp over zowel de meest productieve aanval als over de minst gepasseerde verdediging van de eerste klasse G. Kelly Joao nam van de 46 goals er veertien voor zijn rekening. Hij is daarmee competitietopscorer Jamarro Diks genaderd tot twee goals. Doelman Damian Stiemer hield tot op heden zes keer zijn doel schoon.

  Eerder dit seizoen verloor csv Apeldoorn in Doorwerth. Via twee goals van Samuël Wakana stond het met rust 2-0. Na de thee maakte Jardell Kruidbos er al snel 3-0 van, waarna Kelly Joao op wonderschone wijze de Apeldoornse treffer voor zijn rekening nam.

  Overige wedstrijden speelronde 23:
  Woezik - WSV (do, 20.00 uur)
  DTS Ede - Bennekom (vr, 20.00 uur)
  NSC Nijkerk - RKHVV (za, 14.30 uur)
  Bemmel - SDC Putten (za, 15.00 uur)
  Voorwaarts Twello - asv Dronten (za, 17.00 uur)
  De Bataven is vrij

  csv Apeldoorn - DUNO D staat zaterdagmiddag onder leiding van de heer E.J.H. de Gier. Hij wordt geassisteerd door de heren K. Kisters en G. Lobeek. Kamp Coating Groep is de wedstrijdsponsor. Finn Damming is de Pupil van de Week. De wedstrijd is beknopt te volgen via X, voorheen Twitter: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren