• Aanstaande zaterdag staat voor csv Apeldoorn de belangrijke thuiswedstrijd tegen asv Dronten op de rol. Het duel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer I. Groothuismink.

  csv Apeldoorn had zichzelf afgelopen weekend een goede dienst kunnen bewijzen. Nadat eerder op de middag koploper SDC Putten met 1-4 had verloren van DTS Ede, ging de ploeg van hoofdtrainer zaterdagavond Jan Kromkamp onderuit bij De Bataven. Op Sportpark Walburgen werd het 2-1, maar na afloop ging het logischerwijs meer over de gezondheid van Cedric Bultman. De verdediger had in de slotfase namelijk een hoofdblessure opgelopen en werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Later op de avond volgde goed nieuws. Na onderzoek, waarin niets ernstigs werd geconstateerd, kon hij het ziekenhuis verlaten.

  Doordat SDC Putten (37 punten uit negentien wedstrijden) en csv Apeldoorn (36 uit achttien) niet wisten te winnen, kwamen asv Dronten (35 uit negentien), DTS Ede (34 uit achttien) en RKHVV (33 uit negentien) dichterbij. Ook De Bataven (32 punten uit negentien), die komende zaterdag op bezoek gaan bij DTS Ede, zijn nog niet uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de vierde divisie.

  asv Dronten won afgelopen zaterdag met 4-0 van de nummer elf Woezik. Het team van trainer Patrick Posthuma spoelde daarmee de 5-1 nederlaag van een week eerder bij DUNO D weg. De overige zeven wedstrijden na de winterstop leverden vijf overwinningen op en twee verliespartijen. Het doelsaldo van de groen-witten is +3 (29-26). Clubtopscorer is Yannick Leichtenberg met tien doelpunten, waarvan hij er afgelopen zaterdag drie wist te produceren.  Eerder dit seizoen won csv Apeldoorn op het Burgemeester Dekker Sportpark met 1-3. Na een 1-0 achterstand door Jeremy de Graaf kwamen de rood-gelen vlak voor rust langszij via Pieter van der Straten. Na rust scoorden Cem Köse en Mehdi Bouhekan. Laatstgenoemde deed dat diep in blessuretijd.

  Overige wedstrijden speelronde 19:
  DUNO D - WSV (14.30 uur)
  DTS Ede - De Bataven (15.00 uur)
  Woezik - Bennekom (18.00 uur)
  Voorwaarts Twello - SDC Putten (18.00 uur)
  Bemmel - NSC Nijkerk (18.00 uur)
  RKHVV is vrij

  De wedstrijd tegen asv Dronten wordt gesponsord door Dirk Mackaay Schilder & Onderhoudswerken en Bloemheuvel Letselschade. De Pupil van de Week is Senn Kolkman. Tijdens- en na afloop van dit belangrijke duel staat de tweede editie van de Balkonside-reünie op het programma. Er is voor iedereen voldoende te beleven op het OrderbosZo wordt er gezorgd voor sfeerverhogende attributen en komen er na afloop twee zangers in de kantine. 

  Kun je niet aanwezig zijn? De wedstrijd is beknopt te volgen via X, voorheen Twitter: csv_apeldoorn. In de loop van het weekend volgt het wedstrijdverslag met foto’s op onze website en een uitgebreide samenvatting op ons clubkanaal.

  Tekst: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
  Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren